Reclame

The Twilight Zone Tower of Terror

Ga jij het redden om terug in de bewoonde wereld terecht te komen?

Confronteer je angsten en duik dertien ongelukkige verdiepingen naar beneden de Twilight Zone tegemoet in de vergane glorie van dit spookhotel.

Openingsuren08:00 - 20:00
Huidige wachttijd
Disney Premier AccessNee
TypeVrije val dark ride
Openingsdatum22 december 2007
LocatieProduction Courtyard

Informatie

Bezoek het beruchte Hollywood Tower Hotel, ooit de thuishaven van de 'rich and famous' van Tinseltown totdat het in 1939 de deuren moest sluiten na een geheimzinnig ongeluk. Slenter door het smeedijzeren hek van het verlaten verblijf en stap de stoffige lobby binnen waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan.

Loop de donkere bibliotheek met vreemde spulletjes binnen. Een bliksemflits verlicht de kamer, een televisie springt ineens aan en Rod Sterling heet je welkom in de Twilight Zone.

Vanuit een geheime gang kom je in het vervallen ketelhuis waar machines staan te ratelen en waar je vervoer naar de vijfde dimensie klaarstaat: de dienstlift. Stap in de gammele lift en doe je gordels om, boven je gaan lampen spookachtig aan en uit.

Naar boven?

Gezeten in de lift schiet je omhoog de duisternis in totdat de roestige deuren opengaan en je een lange gang ontwaart, bevolkt met vreemde hotelgasten uit 1939. Terwijl ze je wenken om bij ze te komen, vervagen de schepsels en zet je reis naar boven zich voort.

Eerste halte, the Looking Glass

Op weg naar de dertiende verdieping komt de lift rammelend tot stilstand en de gaan de deuren krakend open. Je kunt duidelijk je spiegelbeeld zien in de versierde spiegel in de gang. Maar dan, na een bliksemflits en wat spookachtige gebeurtenissen vervaagt je reflectie en is er in de lift geen levende ziel meer te bekennen. Zit je in een andere dimensie?

Naar beneden!

Schreeuw het uit van angst als de lift door de lege liftschacht naar beneden valt en dan onverwachts van richting verandert en terug het hotel ingaat. Staar naar buiten door een gat in de muur op dertien hoog terwijl de deuren zich onverklaarbaar openen en sluiten en het hotelterrein zichtbaar wordt. De lift lijkt bezeten door een onzichtbare geest en valt naar beneden en schiet weer omhoog, keer op keer, op en neer, terwijl kabels knappen en je het geluid van staal op staal boven je hoort...

Ga je het redden om in de bewoonde wereld terug te komen... of blijf je voorgoed in de Twilight Zone?

CategorieThrill ride
TypeVrije val dark ride
Duur3 minuten (5 minuten pre-show)
Minimum lengte1.02 meter
Capaciteit22 gasten per lift, 6 liften in 3 schachten
LocatieProduction Courtyard
Disney Premier AccessNeen
Disney Single RiderNeen
Disney PhotoPassNeen
Gemiddelde wachttijd
  • Lang
Geschikt voor
  • Kinderen 3 - 7 jaar
  • Kinderen 8 - 12 jaar
  • Jongvolwassenen
  • Volwassenen
  • Senioren
Je verblijf in Disneyland Paris

Foto's

Video's

Tips

  • Wil je extra beleving? Hou je handen voor je en hou je voeten lichtjes van de grond juist voor de lift gaat vallen. Dit vergroot het zero-gravity effect en geeft je het gevoel te zweven en langzamer te vallen dan de lift zelf.

Opmerkingen

  • Vrouwen in verwachting of mensen met een orthopedisch hulpmiddel kunnen deze attractie best vermijden.

  • Voor je eigen veiligheid moet je je in goede gezondheid bevinden, dus geen hoge bloeddruk, hart-, rug- of nekklachten, bewegingsziekte of eender welke andere klacht dat verergert kan worden door deze attractie.

  • Overstap vereist. Je moet vergezeld zijn van iemand die je in de lift kan zetten.

Attracties in de buurt

Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.