Reclame

runDisney

Loop in het hart van de Disney-parken.

Vanwege het Coronavirus is de vijfde editie geannuleerd en verplaatst naar 2022. Deelnemers krijgen hun volledige bedrag automatisch terug.

Het populaire hardloopevenement keert terug van 24 tot en met 27 september 2020. Over meerdere dagen kan je deelnemen aan verschillende loopwedstrijden, van een kidsrun, de 5km of 10km door de parken en de halve marathon. Een must do voor elke sportende Disney-fan!

Programma

Iedereen kan deelnemen, of je niet een echte loper bent of niet. Er zijn aangepaste runs te vinden voor elk type sporter. Langs het traject staan deelnemers en Cast Member je aan te moedigen en als loper is er de mogelijkheid om met Disney-figuren op de foto te gaan die uitgedost zijn in hun loopoutfit.

Het programma:

 • 5 km: vrijdag 25 september 2020 - 20.00u (vanaf 5 jaar)
 • 10km: zaterdag 26 september 2020 - 07.00u (vanaf 5 jaar)
 • Kidsrun: zaterdag 26 september 2020 - 11.00u (afstanden 100m, 200m en 1 km)
 • Halve marathon: zondag 27 september 2020 - 07.00u (vanaf 18 jaar)

medailles run disney 2018

Iedere km is magisch

Dit evenement is uniek voor elke hardlopende Disney-fan! Het is de tweede keer dat je al lopende door de Disney parken de magie kan ontdekken. Tenzij je natuurlijk altijd naar je favoriete attractie loopt ;).

De eindtijd is niet belangrijk. Het gaat om de ervaring van de magie. Je kan tijdens het lopen op de foto met verschillende Disney-figuren die langs het parcours staan om je aan te moedigen. Ook zijn er muzikale groepen die de nodige sfeer brengen. Disneyland Parijs doet er alles aan om elke kilometer die je loopt magisch te maken.

Parcours

In 2020 zal het parcours identiek zijn aan dat van de vorige jaren en loop je door de parken, langs de Disney hotels, Disney Village en Val d'Europe. De kids run zal gelopen worden rondom Lake Disney met diverse afstanden (100m, 200m en 1km) voor de verschillende leeftijdscategoriën.

De 5km wordt in het Walt Disney Studios Park gelopen, na de sluiting van het park. Alle anders runs starten naast de winkel World of Disney en eindigen bij het parkeerterrein dat tegenover het Disney hotel Disney's Newport Bay Club ligt.

Bij de halve marathon loopt je door het Walt Disney Studios Park, het Disneyland Park, Disney Village, rondom lake Disney en door Val d'Europe.

Medailles

Als je over de finish loopt, dan krijg je natuurlijk een medaille (en een flesje Vitel-water). Deze medailles zijn per afstand verschillend. Bekijk hier de medailles van vorige edities:

Pasta Buffet

Dit jaar is er geen speciale runDisney party in het Walt Disney Studios Park, maar zal er een pasta buffet voorzien zijn in Disney's Hotel New York. Voorzie je lichaam van trage caloriën voor de halve marathon de volgende dag. Het buffet is beschikbaar op zaterdag 26 september 2020 om 18.00 uur of 21.00 uur. Tickets kosten €32 per persoon.

PhotoPass

Er zijn ook twee verschillende PhotoPass pakketten beschikbaar voor een blijvende herinnering van je loopprestatie. Voor professionele foto's van iedere deelnemer tijdens de wedstrijd betaal je € 39 per pakket. Hetzelfde pakket + foto's in de parken bij Disney figuren en attracties met fotosysteem kost je € 74 per pakket. Best leg je dit al op voorhand vast.

rundisney

Health Expo

Tijdens het all-you-can-eat buffer krijg je gezond eten, maar wil je nog meer tips over het lopen, gezond eten of al die calorieën? De runDisney Health & Wellness Expo is geheel gewijd aan sport en wellness en opent haar deuren in de Disney Events Arena in Disney Village van donderdag 20 september tot en met zaterdag 22 september.

 • Donderdag 24/9: 15.00u tot 20.00u
 • Vrijdag 25/9: 10.00u tot 20.00u
 • Zaterdag 26/9: 09.00u tot 19.00u

Tickets

De prijzen voor de tickets zijn de volgende (exlusief verblijf en toegang tot de parken):

 • Halve marathon: €75 per persoon
 • 10km: €57 per persoon
 • 5km: €38 per persoon
 • Kids run: €13 per kind

Volledige arrangementen met een verblijf in één van de Disney hotels zijn beschikbaar via de Disney reserveringslijn, zonder aanbieding en met een minimum van 2 nachten / 3 dagen.

Meer informatie & tickets + verblijf boeken op http://run.disneylandparis.com/bookings/how-book-your-bib.

Let wel op! Als je tickets hebt gekocht voor de loopwedstrijd, mag je lopen door beide parken, maar als je na de wedstrijd nog terug naar het Disneyland Park of Walt Disney Studios Park wilt gaan voor enkele attracties te doen, heb je geldige toegangstickets nodig! Deze zijn niet inbegrepen. Ook je verblijf is niet inbegrepen! Kijk op de aanbiedingen om nog een verblijf, inclusief toegangstickets, te boeken.

Disney Princess Run

Vanaf 2020 kan je niet één keer, maar twee keer naar hartelust lopen in de Disney-parken met de allereerste editie van de Disney Princess Run. Van 8 tot en met 10 mei 2020 staan de Disney Prinsessen je op te wachten om je aan te moedigen en met je op de foto te gaan.

dlp-princess-run-2020.jpg

Merchandising

Speciaal voor het runDisney weekend zijn er nieuwe t-shirts ontwikkeld met verschillende prints. Enkel te verkrijgen in de speciale Events Arena in Disney Village. Buiten t-shirts heb je ook nog buideltasjes, petten, lanyards, hoedjes, sleutelhangers, blousen en nog veel meer.

Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.