Reclame

25e verjaardag

Disneyland Parijs verjaart en jij mag meevieren!
Vanaf 26 maart 2017 kan je genieten van sensationele Star Wars attracties, shows met de Disney Princesses, een gloednieuwe parade met 7 nieuwe praalwagens en een adembenemend nieuw avondspektakel in het Disneyland Park. Vier de 25e verjaardag mee met deze prachtige line-up! Niet te missen!

Voor de 25e verjaardag zijn er extra veel Disney-figuren te zien in de parken. Aan weerszijden van Main Street aan de Liberty Arcades kan je onder andere Mickey en Minnie Mouse, Donald en Daisy Duck, Goofy en Pluto ontmoeten. Darth Vader is te zien in Discoveryland bij Starport met zijn eigen meet 'n' greet locatie. In adventureland loop je dan weer Jack Sparrow tegen het lijf. Bekijk het actuele programma op volgende link:

Prachtige decoratie

Als het Disneyland Park binnenkomt, zal je meteen op Disney's Railroad Station de eerste versiering zien. De glas-in-lood ramen krijgen Disney figuren in de vorm van glinsterende sterrenstelsel zoals op de nieuwe inkomkaarten. In het midden komt er een groot LED scherm met daarop in het groot 25 afgewisseld met Tinkerbell en nog andere animaties. Onder het station worden LED lampjes aangebracht (time to sparkle).

De lantaarnpalen op Main Street U.S.A. zijn versiert met grote emblemen waarop '25' staat. Op de lamp zelf staat Tinkerbell te blinken in zilver met blauwe kleuren. Alle ramen van de winkels zijn versierd in zilver en blauw.

Wandel je verder naar het kasteel van Doornroosje, dan zal je zien dat het bloemenperk is versiert met witte en blauwe bloemen en er staan blauwe en zilveren beelden van Mickey en Minnie Mouse, Donald en Daisy Duck, Goofy, Pluto en nog andere Disney-figuren.

<p><i>Lees ook: </i><i><a id="166" linktype="page">Eerste decoratie voor de 25e verjaardag in het Disneyland Park</a>.</i></p>

Nieuwe fotolocaties

Neem je graag eens een foto? Buiten de normale plaatsen op Main Street U.S.A. (langs Casey's Corner) zijn er doorheen het park ook enkel schermen gezet waarbij je een foto kan maken.

Disney Stars on Parade

Voor de verjaardag is er een opvolger voor de Disney Magic on Parade ontworpen. De Disney Stars on Parade heeft 7 nieuwe praalwagens en een gloednieuwe soundtrack. Hij neemt ons mee op een reis door de Disney klassiekers. Zo komen onder andere Peter Pan, Finding Dory, Toy Story, The Lion King en Frozen voorbij. 

Speciaal aan deze parade is een echte vuurspuwende draak in Steampunk-stijl uit Sleeping Beauty. Deze was te zien in de Disney's Festival of Fantasy Parade in Magic Kingdom (Walt Disney World).

Bekijk hier de parade in detail.

Mickey presents 'Happy Anniversary'

Er komen 2 nieuwe shows naar het Disneyland Park. Mickey presenteert "Happy Anniversary Disneyland Paris", waar Mickey Mouse het feest zal beginnen door zoveel mogelijk van zijn beroemde Disney vrienden te verzamelen voor een groot verjaardagsfeest. De Disney figuren zullen te zien zijn op Central Plaza in speciale verjaardag outfits.

The Starlit Princess Waltz

Op de Royal Castle Stage zal je kunnen genieten van de Disney princesses in hun voorstelling van The Starlit Princess Waltz. Een show dat in het Frans gecombineerd met Engels wordt opgevoerd. De show start met Rosie en Louis die per ongeluk het pixiedust van Tinkerbell strooien over het podium waarop Doornroosje, bewoner van het Disney kasteel tevoorschijn komt. Daarop volgt een prachtig dans- en muziekspektakel waar de Disney Prinsessen Belle, Sneeuwwitje, Assepoester en nog vele andere worden voorgesteld op de klanken van het lied 'I See A Princess In You'. Op het einde komen, als bij wonder, de prinses tevoorschijn en maken een koninklijke dans met hun prinsessen.

Disney Illuminations

Als afsluiter van je dag, mag een geweldige avond show niet ontbreken! Disney Illuminations is de opvolger van het succesvolle Disney Dreams en combineerd de nieuwste licht-, projectie- en vuurwerk technologieën gecombineerd tot een prachtige spektakel voor jong en oud.

Niet Peter Pan, maar Mickey Mouse zelf neemt je mee naar een plek waar verhalen van Disney's The Little Mermaid, Frozen en de films van Disney's Beauty and the Beast, Star Wars en Pirates of the Caribbean tot leven komen.

Star Tours: The Adventures Continue

Deze vernieuwde attractie neemt je iedere keer mee in een geheel nieuwe, actievolle en intergalactische reis in 3D. Gebaseerd op de Star Wars films, dompelt Star Tours de Gasten onder in 70 verschillende bestemmingen waar zij worden meegenomen door de figuren in uit de saga.

Elke bestemming biedt unieke verrassingen met reizen naar de exotische werelden van Jakku, Hoth, Tatooine, the Death Star en nog veel meer! Gasten kunnen diverse keren van de attractie genieten zonder te weten waar de Force ze heen brengt. De verschillende verhaallijnen zijn willekeurig, dit biedt de Gasten de kans de attractie vaker te ervaren.

Lees ook: Star Tours: The Adventure continues.

Op de oude locatie van Star Traders komt er een nieuwe Star Wars Pavilion, vergelijkbaar met het Princess Pavilion. In de Star Wars Pavilion kan je de grote Star Wars figuren ontmoeten, zoals Darth Vader, Kylo Ren en Chewbacca. Met hun op de foto gaan is ook geen probleem! Er staan Disney PhotoPass fotografen klaar om de magische momenten vast te leggen.

Bij het verlaten van de attractie kom je terecht in een nieuwe Star Wars boetiek. Dit is de grootste boetiek van Star Wars merchandising in Europa! Ook bezoekers die de attractie niet willen bezoeken, kunnen de nieuwe boetiek bereiken via de ingang naast de Star Wars Pavilion.

Star Wars Hyperspace Mountain: Rebel Mission

Space Mountain krijgt een heuse make-over en wordt omgetoverd tot Star Wars Hyperspace Mountain. Gasten kunnen zich aansluiten bij de Rebel Alliance door bestuurders van Star Wars Hyperspace Mountain te worden. De Force zal sterk zijn met deze attractie, die met duizelingwekkende snelheden door het Star Wars-sterrenstelsel raast en de bochten van de TIE-vechters en een intimiderende Star Destroyer volgt.

Deze versie van Space Mountain is razend populair in de Amerikaanse parken en komt nu dus ook naar Disneyland Parijs.

Zie ook: Space Mountain: Mission 2 sluit binnenkort

Buiten dit alles zijn er natuurlijk nog vele andere attracties en shows.


Kortom, het 25e jarige bestaan van Disneyland Parijs mag je zeker niet missen. Heel wat attracties zijn ook opgeknapt en het park leeft als nooit tevoren.

Boek snel je verblijf! Kijk naar de aanbiedingen!

Openingsweekend

Op 25 maart werd het nieuwe seizoen feestelijk geopend door Catherine Powell een Bob Chapek met een preview van alle shows en parades. Bekijk ons foto- en videoverslag om deze dag opnieuw te beleven!

Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.