Reclame
terug

10 tips voor Disneyland Paris met kinderen tussen 0 en 6 jaar

Handige weetjes!
Heb je kinderen tussen 0 en 6 jaar? Dan is een trip naar Disneyland Paris de perfecte ontspanning dankzij deze tien tips!

1. Geniet van attracties voor het hele gezin

2. Knuffel met je geliefde Disney-figuren

Als gast van een Disney-hotel, heb je toegang tot de Extra Magische Uren. Dit zijn uren in de ochtend waarop normale bezoekers nog geen toegang hebben tot de Disney-parken. Tijdens deze uren staan er talrijke Disney-figuren je op te wachten op Main Street U.S.A. om met je op de foto te gaan.

Natuurlijk heb je ook door de dag de tijd om je met je geliefkoosde Disney-figuur op de foto te gaan. Voor tijden en locaties bekijk je ter plaatse het actuele entertainment programma. De flyers kan je krijgen aan de ingang van het de parken.

3. Zie hun ogen stralen tijdens de parades en shows

Geniet van de vele shows en parades tijdens je verblijf in Disneyland Paris. Dagelijks is er de Disney Stars on Parade te zien op de paraderoute in het Disneyland Park. Dan komen Mickey en zijn vrienden voorbij in prachtige paradewagens met leuke muziek.

Tijdens het Frozen Celebration seizoen, krijg je nog een tweede parade te zien met Anna, Elsa, Kristoff, Sven en Olaf.

4. Sta minder lang in de rij dankzij FASTPASS

Wacht je niet graag? Maak dan gebruik van de gratis FastPass-service. Deze laat je toe om een ticket te nemen bij een aantal attracties. Op dit ticket staat en tijd waarop je de attractie kan bezoeken. Je mag dan in een speciale, korte wachtrij aanschuiven. Zo heb je in een mum van tijd de attractie bezocht.

Sinds kort bestaan ook de betalende FastPass. Als je deze koopt, dan moet je geen apart ticket nemen bij een attractie. Je mag zelf, wanneer je wilt één keer of ongelimiteerd aanschuiven bij de attractie.

Deze attractie beschikken over FastPass:

Disneyland Park

Walt Disney Studio's

5. Huur ter plekke een kinderwagen

Je hebt de mogelijkheid om een buggy of rolstoel te huren in Disneyland Paris. Zo hoeft je zoon of dochter niet de hele dag te wandelen. De afstanden die je moet afleggen in de parken kan best wel oplopen. Een buggy huren kost €25 per dag, een rolstoel €20 per dag. Als je wilt wisselen tussen beide parken, moet je wel €50 borg betalen tegen diefstal. Heb je een Infinity-jaarpaspoort? Dan betaal je niets!

De buggy's en rolstoelen zijn te huren naast het Transportation gebouw op Town Square in het Disneyland Park en naast Studio Photo op Frontlot in het Walt Disney Studios Park. Ze zijn populair! Dus wees er snel bij. Op voorhand reserveren is jammer genoeg niet mogelijk.

Je kan je eigen kinderwagen, buggy of rolstoel meenemen, maar de afmetingen mogen niet groter zijn dan 92 x 132 cm. 

6. Maak gebruik van de Baby Care Centers

Disneyland Paris voorziet een ruimte in beide Disney-parken om je kinderen te verschonen, te voeden of om even privacy te hebben. In deze ruimtes vind je een verschoningstafel, microgolfovens, flessenwarmers, hoge stoelen en comfortabele zetels. Je kan hier ook luiers, babyspullen en babyvoeding kopen.

De Baby Care Centers zijn te vinden tussen Plaza Gardens en Discovery Arcade op Main Street U.S.A. (Disneyland Park) en tussen Studio Services en Studio Photo op Frontlot (Walt Disney Studios Park).

Daarnaast zijn de meeste toiletten door heel het resort voorzien van een verschoningstafel.

7. Verblijf in de Disney Hotels

De Disney Hotels bevinden zich op loopafstand van de parken. Ideaal om even tot rust te komen of een plons te nemen in het zwembad. In de meeste hotels heb je ook de mogelijkheid om Disney-figuren te ontmoeten. Vraag hiernaar bij je conciërge.

Wil je een hapje eten? Dat kan in het restaurant van je hotel. Deze bieden meestal een buffet aan zodat je keuze genoeg hebt.

8. Geniet van een lekkere pauze met het hele gezin

Als je verblijft in een Disney-hotel, dan kan je even een pauze nemen dankzij de gratis toegang tot het zwembad. Hier kan je even lekker ontspannen! Of geniet van een heerlijke maaltijd in één van de vele restaurants. Elke restaurant heeft een aangepast kindermenu. Ook kinderstoeltjes zijn aanwezig. Moet je een flesje opwarmen? Vraag het dan even aan een Cast Member.

9. Maak gebruik van de speciale baby-diensten

In je Disney-hotel heb je verschillende diensten ter beschikking. Zo kan je bij vragen naar speciale babybedjes, flessenwarmers en talrijke babyproducten. Zin om met een Disney-figuur op de foto te gaan? Vraag dan bij de conciërge naar de timing.

10. Maak gebruik van Rider Switch

De Rider Switch zorgt ervoor dat je als beide ouders een attractie elk om beurt kan bezoeken en maar één keer in de wachtrij moet aanschuiven. Zo kan er altijd iemand op de kinderen passen.

Het werkt als volgt: één ouder schuift aan in de wachtrij en vertelt aan een Cast Member dat hij of zij gebruik wilt maken van de Rider Switch. De andere ouder mag dan via de uitgang naar binnen en mag daar wachten tot de andere ouder in de attractie is geweest. Hierna neemt hij of zij de kinderen over en mag de andere ouder onmiddellijk in de attractie zonder opnieuw in de wachtrij te moeten aanschuiven.

 

Disneyland Paris top #10 met kinderen van 0-6 jaar

Maak van je verblijf met jonge kinderen in Disneyland Paris een overgetelijke ervaring. Hier zijn 10 slimme tips ⬇️✨ Wat is jouw beste tip?

Geplaatst door Disneyland Paris op Maandag 17 februari 2020

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 25

23 juni 2024 18:33

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 23

9 juni 2024 21:44

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 19

12 mei 2024 12:28
Je verblijf in Disneyland Paris
Zin in een trip naar de magie?

Bekijk de aanbiedingen

Geniet van betoverende kortingen en onvergetelijke arrangementen, speciaal ontworpen voor jouw droomreis. Maak je klaar voor avontuur, ontmoetingen met geliefde personages en ongeëvenaarde magie.