Reclame

13 dingen die je (misschien) nog niet weet over de Tower of Terror

Weet jij ze allemaal?
4 minuten om te lezen
Halloween, 1939. Een mysterieus evenement dwingt het beroemde Hollywood Tower Hotel om te sluiten. Wat ooit het favoriete hotel van de Hollywood-elite was, is nu enkel een vervallen gebouw. Sinds de heropening in 2008, mogen diegene die zich dapper genoeg vinden het beruchte hotel terug betreden. Hier zijn 13 dingen die je misschien nog niet weet over de attractie...

1.

De renovatie van The Twilight Zone Tower of Terror was de eerste keer dat een attractie in Disneyland Paris open bleef tijdens een grote transformatie. Elke liftschacht werd na elkaar gesloten om gloednieuwe effecten te implementeren. Gedurende deze tijd namen de twee andere schachten nog steeds gasten mee naar de Twilight Zone.


2.

Dankzij een uniek mechanisme kunnen twee liften dezelfde liftschacht delen. Wanneer gasten aan boord gaan van een lift, neemt de andere de inzittenden mee naar de Twilight Zone.


3.

De serviceliften van het Hollywood Tower Hotel vallen niet echt, maar worden eigenlijk naar de grond getrokken. Dit originele systeem laat de liften sneller dalen dan de zwaartekracht en geeft de gasten het gevoel dat ze vliegen.


4.

De attractie maakt gebruik van drie van de grootste motoren die ooit voor een dergelijk transport zijn gebruikt. Ze zijn drie keer zo groot als motoren die worden gebruikt voor hogesnelheidsliften.


5.

Meer dan 5.000 rekwisieten worden gebruikt voor de attractie. Disney Imagineers bezochten veel rommelmarkten en kringloopwinkels in Californië en Europa om geschikte spullen te vinden voor de attractie. Velen van hen zijn verwijzingen naar The Twilight Zone zoals een gebroken bril, een trompet of een miniatuur ruimtevaarder.. details die een fan van de attractie niet zal vergeten.

6.

Om het verhaal achter de attractie zo spannend mogelijk te houden, is de naam alleen zichtbaar op één enkele locatie. Op de bronzen plaquette aan de ingang met de vermelding "The Hollywood Tower Hotel" verschijnt soms "The Twilight Zone Tower of Terror" op een magische wijze.


7.

Het ontwerp van het Hollywood Tower Hotel is geïnspireerd op de Pueblo Deco-stijl, erg populair in de jaren 1920, toen het hotel werd gebouwd. De stijl bevindt zich op het tussen die van Art Deco, met zijn uitgesproken geografische vormen, en die van de zuidwestelijke Indiaanse kunst.


8.

De Twilight Zone Tower of Terror is te vinden in veel Disney-parken over de hele wereld, maar het ziet er nooit hetzelfde uit. De attractie opende in 1994 in Disney's Hollywood Studios (Walt Disney World, Florida). De architectuur is gebaseerd op de stijl van de Spaanse koloniale revival. In Tokyo Disney Sea is het hotel gebouwd in de stijl van de Moorse Revival-architectuur.

9.

Er zijn krijtmarkeringen te vinden op de wanden van de stookruimte. Als je goed luistert, hoor je misschien de roep van het klein meisje, verloren in een andere dimensie.


10.

In tegenstelling tot zijn uiterlijk, is de tuin van het Hollywood Tower Hotel verre van verlaten. Planten zijn zorgvuldig uitgekozen en gekweekt door Walt Disney Imagineers om eruit te zien alsof de natuur haar plaats terugkreeg, na de sluiting van het hotel in 1939.


11.

De beruchte bliksemflits trof het Hollywood Tower Hotel op de avond van 31 oktober 1939, tussen 20:05 uur en 20:06 uur. Dit wordt weergegeven in de wachtrij. Een krant, uitgegeven op die vreselijke dag, is in de lobby achtergelaten door gasten die het hotel ontvluchten en elke klok is gestopt tussen 20.05 en 20.06 uur.

12.

De namen die je in het hotelregister kan vinden op de datum van Halloween 1939, zijn die van de Imagineers die hebben gewerkt aan de opbouw van de attractie in Disneyland Parijs.


13.

Tijdens de grote opening van de attractie op 5 april 2008, diende het Hollywood Tower Hotel als achtergrond voor projecties tijdens een licht- en geluidsshow. Het was de eerste keer dat projectiemapping op zo'n grote schaal werd gebruikt in Disneyland Paris. Dezelfde technologie wordt elke nacht in Disneyland Park gebruikt tijdens Disney Illuminations.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 18

5 mei 2024 17:35

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 15

14 april 2024 18:31

Studio 1 opent begin 2025 als 'World Premiere'

13 april 2024 20:20
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.