Reclame

18-jarige bezoeker gearresteerd na misplaatste grap over terrorist

Verschillende bezoekers waren in paniek.
1 minuut om te lezen
Op 27 oktober is een jonge gast van 18 jaar, samen met zijn 17 jarige vriend, gearresteerd in het Disneyland Park. De twee hadden een microfoon te pakken gekregen nabij de attractie 'Le Passage Enchanté d'Aladdin' en riepen hierdoor dat er een terrorist aanwezig was in het park.

Het omroepen van de boodschap gebeurde rond 15.30u. Bezoekers die op dat moment door de walkthrough attractie wandelden raakte in paniek en liepen naar de uitgang. De security van Disneyland Park kon na het bekijken van de camerabeelden de twee jongens arresteren rond 18.00u. Ze werden overdragen aan de politie van Chessy.

De politie kon niet lachen met de misplaatste grap. De jongen, die in de buurt van Disneyland Paris woont, kon een gevangenisstraf krijgen van maximum twee jaar. Hij werd uiteindelijk veroordeeld tot een werkstraf van 70 uur. Als hij deze niet uitvoert binnen de  achttien maanden, moet hij alsnog vier maanden de gevangenis is. Zijn 17 jarige vriend werd snel terug vrijgelaten. Het vals alarm kwam slechts tien dagen nadat de Franse leraar Samuel Paty werd vermoord in Conflans-Sainte-Honorine.

Bron: Le Parisien.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 20

20 mei 2024 00:24

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 18

5 mei 2024 17:35

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 15

14 april 2024 18:31
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.