Reclame

250 Cast Members zorgen achter de schermen voor magie in de parken

Kijk even mee!
4 minuten om te lezen
Timmerlieden, stoffeerders, letterschilders, meubelmakers, decorateurs, en vele anderen. In totaal zijn er meer de 250 Cast Members die elke dag bijdragen aan het behoud van de magie in Disneyland Paris door hun knowhow te gebruiken. Zij werken achter de schermen, maar verdienen de nodige aandacht.

Achter alle bouwwerken en decoraties in Disneyland Paris zitten ambachtslieden, vaak onbekend maar essentieel om het ongelooflijke detailniveau te garanderen waar het resort bekend om staat. Cast Members van de Central Workshop werken dagelijks om gasten mee te nemen op een reis door meeslepende ervaringen.

Van de 250 getalenteerde castleden die bij de Central Workshops werken, zijn er ongeveer 10 verantwoordelijk voor het onderhouden en opknappen van de vele sets en accessoires in Disneyland Paris. Ze lopen regelmatig door de parken om te kijken wat hun aandacht nodig heeft. Alles wat geïdentificeerd wordt, wordt vervolgens met traditionele technieken in de werkplaats hersteld en teruggebracht naar hun oorspronkelijke locatie.

Om dit te doen, werken Cast Members van Central Workshop nauw samen met Walt Disney Imagineering-teams, die zeer nauwkeurige specificaties hebben die gevolgd moeten worden. Vervolgens bepalen ze het meest geschikte proces voor de herstelling. Sommige objecten zijn bijna dertig jaar geleden in antiekwinkels gevonden, dus Cast Members moeten soms diepgaand onderzoek doen om ze zo nauwkeurig mogelijk te herstellen. Het is echter niet altijd een kwestie van de objecten een ‘frisse uitstraling’ geven. Propmakers werken soms met objecten die nieuw zijn gekocht, en de uitdaging ligt in het geven van een verouderde uitstraling. Jaarlijks worden maar liefst 500 accessoires gereviseerd.

Letterschilders zijn verantwoordelijk voor het herstellen van winkelborden, restaurantborden en zelfs de letters op de Disneyland Railroad-stoomtreinwagens. Met traditionele technieken wordt er gewerkt met olieverf, bladgoud of bladzilver, afhankelijk van de ondergrond. Om het nogal wisselvallig weer te weerstaan ​​en lang mee te gaan, gebruiken ze soms koperblad dat goud is geverfd, zoals bijvoorbeeld bij paarden op de Carrousel de Lancelot het geval is.

Een team van een tiental Cast Members werkt in de parken, hotels, in Disney Village en zelfs backstage. Ze zijn verantwoordelijk voor de wederopbouw van de spoorsecties van de attracties en kunnen ook werken aan de voertuigen die in de parken rijden. Onlangs hebben ze verschillende delen van de iconische attractie Big Thunder Mountain herbouwd. Door de tijdelijke sluiting van het resort kon het team dit grootschalige werk overdag uitvoeren, zonder de attractie te hoeven sluiten of een nacht te hoeven wachten.

Deze Cast Members hebben doorgaans een initiële opleiding als propmakers, waardoor ze verschillende productietechnieken zoals modelleren of het maken van vormen onder de knie hebben, en ze kennis van verschillende materialen zoals harsen, verf en gips bijbrengen. Omdat het doorgeven van kennis belangrijk is in Disneyland Paris, worden Cast Members ook intern getraind in andere ambachten om hun capaciteiten te vergroten en veelzijdigheid aan te moedigen. Deze omvatten timmerwerk, schrijnwerkerij, stoffering, glasblazerij, touwwerk en zelfs zeemanschap - het maken van touwknopen, die te zien zijn op de twintig kilometer bamboehekken in Adventureland. Ze zijn ook opgeleid in lassen en ijzerwerk.

"Alle objecten en accessoires waar we aan werken, hebben een eigen leven, sommige al bijna dertig jaar in onze parken", zegt Eric, een rekwisietmeester en glasblazer die verantwoordelijk is voor de restauratie van glazen objecten zoals lampen en lantaarns. “Elk stuk vertelt een verhaal. Het is belangrijk dat we deze geschiedenis respecteren door op een traditionele manier te werken, met een referentie die zo dicht mogelijk bij het oorspronkelijke object ligt. En natuurlijk houden we rekening met de evolutie van de veiligheidsnormen voor de technieken die we gebruiken. ”

Misschien ook interessant?

Asha uit Disney Film 'Wish' binnenkort te ontmoeten in Disneyland Paris

19 november 2023 22:28

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 46

19 november 2023 18:25

'Let it go': 10 jaar Frozen wordt gevierd in Disneyland Paris met extra parade

16 november 2023 16:07
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.