Reclame

8 tips om je koel te houden in Disneyland Parijs

Met het warme weer is afkoeling welkom!
4 minuten om te lezen
Als het niet regent en de zon schijnt, zijn de meeste mensen gelukkig, maar dit brengt ook wat nadelen met zich mee. Zo moet je je altijd goed insmeren en genoeg water drinken. Maar hoe hou je het hoofd koel?

1. Drink genoeg water

Op een warme dag transpireer je meer. Drink daarom genoeg water om dit op te vangen en uitdroging te voorkomen. Tekenen van uitdroging zijn een droge mond, hoofdpijn en misselijkheid. Doorheen de parken zijn er verschillende kraampjes en winkeltjes waar je gekoeld water en frisdranken kan kopen. Er rijdt ook een speciale bakfiets rond met frisdranken en snacks.

2. Smeer je tijdig in

Als je vaak in de zon loopt of je moet in een wachtrij staan die niet overdekt is, smeer je tijdig in. Bij hoge temperaturen kan het geen kwaad je om het uur in te smeren. Vergeet daarbij niet je oren en voeten in te smeren. Ook deze kunnen verbranden. Na een dagje in de parken, kan je je best insmeren met aftersun om je huid te herstellen.

3. Vermijd de middagzon

Tussen 12 en 16 uur schijnt de zon het hardst. Mensen met jonge kinderen of die snel verbranden kunnen daarom best deze periode vermijden door bijvoorbeeld even terug naar het hotel te gaan en iets te gaan drinken in de bar of een plons te nemen in het zwembad.

4. Doe meer darkrides

Darkrides zijn attracties die zich binnen afspelen. Bij een darkride stap je meestal in een wagentje en wordt je door verschillende scènes geleid. Normaal gezien horen overdekte achtbanen en simulators niet tot darkrides, maar ze staan toch in volgend lijstje.

Disneyland Park

  • Peter Pan's Flight (Fantasyland)
  • Blanche Neige et les Sept Nains (Sneeuwwitje) (Fantasyland)
  • 'it's a small world' (Fantasyland)
  • Pirates of the Caribbean (Adventureland)
  • Les Voyages de Pinocchio (Fantasyland)
  • Hyperspace Mountain (Discoveryland)
  • Star Tours 2: The Adventure Continues (Discoveryland)

Walt Disney Studios Park

  • The Twilight Zone Tower of Terror
  • Rock 'n' Roller Coaster
  • Crush's Coaster

5. Kijk naar een show

Er zijn een aantal shows die dagelijks te zien zijn in de parken. Zowel in het Disneyland Park als het Walt Disney Studios Park. Tijdens de indoor show kan je genieten van heerlijk verkoelende airco.

Bekijk het volledige entertainment programma:

6. Neem in een plons in het zwembad

Als je het echt te warm krijgt in de parken, dan kan je altijd terug naar je hotel voor een verfrissende duik in het zwembad. Normaal krijg je gratis toegang tot het zwembad of als je hotel zelf geen zwembad hebben, tot een zwembad van een ander hotel. De meeste hotels hebben een binnenzwembad, maar sommige, zoals Disney's Newport Bay Club, hebben ook een buitenzwembad.

7. Bezoek de draak

Een 'attractie' die vele mensen missen, maar onder het kasteel kan je 'La Taniere du Dragon' bezoeken. Eens heerste de draak over het luchtruim, maar nu is hij verslagen en vastgeketend aan puntige rotsen. Hij lijkt te slapen, maar niets is minder waar!

Je krijgt toegang tot de diepste gewelven aan de linkerkant van het kasteel (als je voor het kasteel staat).

8. Meer shoppen

De winkels in het Disneyland Park zijn meestal voorzien van airco. Je kan dus tijdens de warme momenten van de dag, of om even af te koelen een winkel binnengaan en naar hartelust shoppen. Indien je in een Disney-hotel verblijft, kan je je aankopen laten afleveren in je hotel. Zo hoef je niet eens met de zakken te slepen.

Misschien ook interessant?

Waarom je NU een trip naar Disneyland Paris moet boeken?! Check deze 10 redenen.

8 mei 2024 20:52

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 18

5 mei 2024 17:35

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 17

28 april 2024 19:23
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.