Reclame

9 redenen om je dag in Disneyland Parijs vroeg te starten

Ben je een vroege vogel?
5 minuten om te lezen
Disneyland Parijs is de nummer 1 toeristische bestemming in Europa. Het is daarom met periodes druk in de parken. Best sta je dus iets vroeger op, want hier zijn 9 redenen om je dag vroeg te beginnen.

Het helpt natuurlijk als je verblijft in een Disney-hotel of houder bent van een Magic Plus of Infinity jaarpaspoort, want dan heb je automatisch toegang tot één van de parken tijdens de Extra Magische Uren. Dit zijn uren waarop je al toegang krijgt tot één van de parken terwijl de rest van de bezoekers nog niet binnen mogen.

1. Geen (of kleine) wachtrijen

Vooral tijdens de Extra Magische Uren zijn de wachtrijen klein, maar niet alle attracties zijn open. Lees onze blogpost om te weten welke. Vanaf het moment dat het park open gaat voor iedereen, kunnen de wachttijden voor populaire attracties zoals Peter Pan's Flight, Big Thunder Mountain, Dumbo The Flying Elephant en Tower of Terror vlug oplopen.

2. Ontmoetingen met Disney-figuren

Enkel tijdens de Extra Magische Uren staan er bij het binnenkomen van het Disneyland Park vele Disney-figuren te wachten om met jou op de foto te gaan. Je kan hun vinden op Main Street U.S.A. als je onder Main Street Railroad bent gewandeld. Meestal staan hier Mickey, Minnie, Goofy, Pluto, Chip & Dale te wachten. Tijdens de vieringen voor de 25e verjaardag, hebben zij hun speciale verjaardagsoutfit aan!

3. Vroege FASTPASS

Een FASTPASS is een ticket waarmee je later op de dag naar de attractie kan terugkeren. De uren waarin je mag terugkomen staan op het ticket. Je mag dan in een zeer korte wachtrij staan (max 15 minuten).

Echter de FASTPASS tickets zijn zeer snel uitverkocht, maar als je vroeg in de parken bent, heb je de eerste keuze. Bekijk bij welke attracties je gebruik kan maken van het FASTPASS systeem.

4. Main Street Transportation

In de vroege ochtend rijden op Main Street U.S.A. vintage wagens rond waarmee je een ritje kan maken. Zo kan je een ritje maken in de Horse-Drawn Streetcar of in één van de andere Main Street Vehicles.

In de namiddag maken deze plaats voor het andere entertainment zoals parades. Wanneer het te druk in het park is, maken zij ook plaats om de Gasten meer ruimte te geven. 

5. Snel door de security

Door de vele gebeurtenissen in de wereld, is de beveiliging in Disneyland Parijs ook verstrengd. Als je in Disney Village, het Disneyland Park of het Walt Disney Studios Park wilt geraken, moet je door de security en de tassencontrole.

Hoe vroeger je aan de security bent, hoe kleiner de wachtrijen. Op drukke dagen, kan deze wachtrij oplopen tot een uur. Denk er wel aan dat wanneer in tussendoor terug naar je hotel gaat, dat je opnieuw door de security moet. Ook de restaurants Five Guys en Vapiano liggen buiten de security.

6. Rustig winkelen

Vroeg in de parken betekent minder volk. Ook de winkeltjes heb je dus soms het rijk voor jou alleen. 's nachts worden de winkels ook terug bevoorraad, dus items die de dag ervoor waren uitverkocht, kunnen nu terug terug beschikbaar zijn. Had je leuke blouse of t-shirt gezien, maar was deze niet meer in je maat? Dan is de kans groot dat ie er vandaag wel tussen hangt.

Als je in een Disney-hotel verblijft, kan je ook gebruik maken van een speciale service waarbij je aankopen de volgende dag worden afgeleverd in je hotel. Zo moet je er niet de hele dag mee blijven rondsleuren.

7. Betere parkeerplaatsen

Als je een infiniti jaarpaspoort hebt, dan mag je in de grote Disney-parking vooraan parkeren op speciaal gereserveerde parkeerplaatsen.

Heb je dit jaarpaspoort niet, dan kan deze parkeerplaats als snel vol lopen. Ook aan de ingang krijg je meestal een file. Vroege vogels kunnen deze file vermijden en kunnen ook vooraan parkeren, wat de wandelafstand naar de parken een pak korter maakt. 's Avonds als je moe terug naar huis gaat, is het ook makkelijk om je auto dichtbij geparkeerd te hebben.

8. Rustig ontbijten

Zowel Disney Village, het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park hebben gelegenheden om te ontbijten. Dit zijn meestal restaurants met afhaalservice. Vroege vogels kunnen nog een plaatsje uitkiezen met het beste zicht en hoeven niet in de wachtrij te staan.

9. Mooiere foto's

Vroeg in het park betekent minder volk. Niets is leuker om op de foto te staan met het kasteel van Doornroosje op de achtergrond en voor de rest niemand anders. Tijdens de Extra Magische uren is de kans groot dat je mooie foto's kan maken, zonder al die mensen op de achtergrond.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 9

3 maart 2024 19:00

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 1

7 januari 2024 19:00

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 52

31 december 2023 17:42
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.