Reclame

Adventure Isle mooier dan ooit

8 maanden renovatie later
3 minuten om te lezen
In januari 2016 werd Adventure Isle gesloten voor de gasten van het Disneyland park. Een renovatie stond letterlijk in de steigers. Dit tot de frustratie van vele gasten die de fameuze Skull Rock niet meer konden zien tijdens hun bezoek. 8 maanden later is er veel veranderd!

Daniel Delcourt, Chief Operating Office (COO) van Disneyland Parijs, mocht op 9 september officieel het eiland terug openen na 8 maanden hard werken om de ervaring van de gasten te verbeteren.

"De laatste twee weken werd er 7 dagen op 7 de klok rond gewerkt om de deadline te halen.", zegt Frédéric Clain, Project Coördinator bij het Parks Operations Product Integration team.

La Cabane des Robinson

Het belangrijkste deel van de renovatie was de hut van Robinson. Deze had het meeste werk nodig, maar het resultaat is prachtig! Met elk detail werd rekening gehouden om de hut weer tot zijn pracht te laten komen. De ingang naar de boomhut, de trappen, de visnetten en de verlichting zijn allemaal vernieuwd.

De Cast Members hebben een nieuwe receptie post met een meer ergonomisch bureau dat meer comfort biedt. Elk deel van de boomhut ziet er weer prachtig uit omdat elk accessoire opnieuw geverfd, hersteld of vervangen is door de teams van Central Shop en Euro Disneyland Imagineering. "Onze grootste fans zullen zelfs de kleine verschillen merken", zegt Frédéric.

Nog een grote verandering is het grote waterwiel, dat terug hersteld is in zijn originele glorie. Dit wiel zorgt ervoor dat er terug water doorheen de boom vloeit.

De noordelijke kant van het eiland

Deze kant van Adventure Isle is opnieuw een grote werkplaats geweest. Het heeft geheime schuilplaatsen en grotten waar piraten van de hele wereld hun schatten verbergen. Er werd veel werk uitgevoerd op de rotsen zelf. Gespecialiseerde bedrijven hebben gaten opgevuld en opnieuw geschilderd en hebben zowel de binnenkant als de buitenkant van de kunstmatige rotsen van dit echte doolhof aangepakt.

De watervallen doorheen Adventure Isle zijn terug tot leven gebracht. Sommige waren al gestopt met werken net na de opening van het park op 12 april 1992. De lichteffecten in Ben Gunn's Cave en die van de watervallen werden vervangen door LED verlichting en de meeste van de 12 wandelpaden werden bewerkt met een anti-slip product. Tijdens regenbuien kon dit immers gevaarlijk glad worden.

Ook de Galion des Pirates aan de voet van Skull Rock werd opnieuw geverfd door Central Shops en het zeil van het schip werd vervangen. Plage des Pirates kreeg ook een grote schoonmaakbeurt en een nieuw likje verf.

Toegankelijkheid en veiligheid

"Het is niet enkel voor de show dat we dit allemaal hebben gedaan. Het heeft ons ook de kans gegeven om de toegankelijkheid, waar mogelijk, te verhogen en de veiligheidsproblemen aan te pakken.", legt Frédéric uit. "We hebben bijvoorbeeld de loopbrug naar La Plage des Pirates toegankelijker gemaakt en meer nood- en evacuatieverlichting, anti-slip voetpaden en een groter aantal netten toegevoegd.". Deze dingen helpen om de veiligheid voor zowel onze gast als de Cast Members te verhogen.

Door deze renovaties is Adventure Isle opnieuw een prachtig eiland geworden om te bezoeken en geeft een prachtige ervaring aan de gasten van het Disneyland park.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 24

16 juni 2024 21:52

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 20

20 mei 2024 00:24

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 19

12 mei 2024 12:28
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.