Reclame

Alle Disney-films die in 2019 verschijnen

Naar welke ga jij kijken?
5 minuten om te lezen
2019 wordt opnieuw een druk jaar voor Disney in de filmzalen. Van nieuwe Marvel-films tot live action remakes van bekende Disney-sprookjes. Welke wil jij zien?

Captain Marvel

8 maart 2019

Captain Marvel is de nieuwste superhelden-film van de Marvel Studios. Dit compleet nieuw avontuur speelt zich af in 1990, een tot nu toe verborgen periode uit de geschiedenis van het Marvel Cinematic Universe. Carol Danvers’ reis wordt gevolgd wanneer zij één van de machtigste superhelden van het universum wordt. Terwijl een galactische oorlog tussen twee buitenaardse rassen de aarde bereikt, bevindt Danvers zich samen met een groepje bondgenoten middenin

deze draaikolk. 

Dumbo

26 maart 2019

Disney en visionair regisseur Tim Burton brengen je het gloednieuwe en grootse live actieavontuur Dumbo, een geliefde klassieker waarin familie wordt gekoesterd en dromen vleugels krijgen.

Circus-eigenaar Max Medici vraagt voormalige ster Holt Farrier en zijn kinderen Milly en Joe om te zorgen voor een pasgeboren olifant. Zijn grote oren maken hem een lachertje in het circus, dat in slechte papieren zit. Wanneer ze ontdekken dat Dumbo kan vliegen, maakt het circus een ongelooflijke comeback, wat spoedig ondernemer V.A. Vandevere ten ore komt. Hij rekruteert de bijzondere olifant voor zijn nieuwste show Dreamland. Dumbo zweeft naar nieuwe hoogten naast de charmante en spectaculaire lucht acrobaat, Colette Marchant, tot Holt ontdekt dat Dreamland vol zit met duistere geheimen.

Penguins

17 april 2019 (Earth Day)

Voor de achtste keer brengt Disney een natuurfilm uit. Deze keer volgen ze Pinguîn Steve die op zoek gaat naar een partner om een gezin te starten op Antartica.

The Avengers: Endgame

26 april 2019

Na de gebeurtenissen in Avengers: Infinity War, is het superheldenteam op leven na dood. Niet alle Avengers hebben de aanval van de 'Mad Titan' Thanos in Wakanda overleefd en het ziet er naar uit dat de Avengers voor het eerst een gevecht hebben verloren. Al het leven in het universum is gehalveerd door toedoen van Thanos.

De overige Avengers die de aanval van Thanos hebben overleefd, waaronder onder andere Iron Man, Captain America, Thor, War Machine, Hulk en Black Widow, slaan de handen in elkaar en gaan samen het gevecht tegen Thanos aan.

Aladdin

24 mei 2019

Aladdin is een straatarme jongen, die samen met zijn aap Abu probeert te overleven in de straten van Agrabah. Op een dag ontmoet hij prinses Jasmine, wanneer zij vermomd een appel wilt geven aan een jongen, maar deze vervolgens niet kan betalen. Samen vluchten ze weg, en Aladdin wordt verliefd.


Ondertussen heeft de slechterik Jafar een grot ontdekt met een grote hoeveelheid aan goud, maar enkel een 'ruwe diamant' mag de groot betreden. Met zijn toverkrachten ontdekt hij dat enkel Aladdin de grot kan betreden en lijkt hij Aladdin mee met een list.


Wanneer Aladdin de grot betreed vindt hij een vliegend tapijt en de magische lamp. Door over de lamp te wrijven, komt de Geest tevoorschijn. Hierna volgt een spannend avontuur waarin Aladdin probeert prinses Jasmine te veroveren door zich uit te geven als prins Ali 'a Babwa, maar Jafar ligt op de loer..

X-Men: Dark Phoenix

7 juni 2019

De film speelt zich af na de gebeurtenissen in X-Men: Apocalypse. Jean Grey’s ongelooflijke krachten beginnen steeds sterker te worden maar ze wordt daarmee ook kwaadaardiger en verandert in de Dark Phoenix.

Het team van de X-men moet een hartverscheurende keuze maken want het lijkt erop dat ze hun teamlid moeten opofferen om de mensheid te redden.

Toy Story 4

21 juni 2019

De film gaat verder waar de vorige is geëindigd. Sheriff Woody en Buzz Lightyear hebben een nieuwe eigenaar gevonden nadat Andy naar de universiteit ging. Ze maken nieuwe vrienden met ander speelgoed, waaronder met Forky. Woody en Buzz nemen Forky mee op een road trip om te laten zien hoe het leven als speelgoed is. 

Spider-Man: Far From Home

5 juli 2019

Peter Parker trekt op reis naar Europa met zijn vrienden. Maar ondanks hij beslist heeft om zijn pak in Amerika te laten, werd hij er opgewacht door Nick Fury. Europa wordt namelijk aangevallen door wezens die blijken controle te hebben over de natuurlijke elementen. Als blijkt dat ook zijn vrienden in gevaar zijn, beslist Peter om samen met Nick de mysterieuze aanvallen te onderzoeken.

The Lion King

19 juli 2019

Disney en regisseur Jon Favreau’s gloednieuwe “The Lion King” neemt je mee naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstig koning is geboren. Simba adoreert zijn vader, Koning Mufasa, en neemt zijn koninklijke lotsbestemming heel serieus. Maar niet iedereen in het koninkrijk viert de komst van de nieuwste welp. Scar, Mufasa’s broer - en voormalig troonopvolger - heeft zijn eigen plannen. De strijd om Pride Rock is er één vol bedrog, tragedie en drama, en Simba wordt uiteindelijk verbannen. Met de hulp van een vreemd duo nieuwe vrienden, moet Simba uitzoeken hoe hij moet opgroeien en terugnemen wat hem toebehoort.

Artemis Fowl

9 augustus 2019

Artemis Fowl is een 12-jarig genie, afkomstig uit een lange lijn van criminele meesterbreinen. Hij belandt in een strijd van kracht en sluwheid tegen een machtig, verborgen ras van feeën die mogelijk achter de verdwijning van zijn vader zit. Gebaseerd op de door Eoin Colfer geschreven serie boeken 'Artemis Fowl'.

Frozen 2

22 november 2019

Na 6 jaar komt er eindelijk een vervolg op de populaire Disney-film Frozen. Volg Anna, Elsa en Olaf in een nieuw avontuur.

Star Wars IX: A new Order

20 december 2019

Star Wars: A new order is het laatste verhaal in de Star Wars-saga.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 19

12 mei 2024 12:28

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47

Een nieuw avontuur begint: Walt Disney Studios Park wordt Disney Adventure World

13 april 2024 20:04
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.