Reclame

Alle 'niet-essentiële' Cast Members worden op 'verlof' gestuurd

Zo kan het bedrijf overleven
1 minuut om te lezen
Vanaf 19 april 2020 gaat The Walt Disney Company, het moederbedrijf van Disneyland Paris, niet-essentiële Cast Members met onbetaald verlof sturen vanwege de Coronacrisis. Geen makkelijke beslissing, maar hierdoor probeert het bedrijf te overleven.

Wereldwijd zijn alle Disney-parken gesloten door de maatregelen die de verspreiding van het Coronavirus moeten tegengaan. De boten van de Disney Cruise Line varen niet meer uit en vele Disney-films die in de filmzalen zouden verschijnen, zijn uitgesteld.

"Er is geen duidelijkheid wanneer we onze parken terug kunnen openen", laat Disney weten in een verklaring. "Hierdoor moeten we noodgedwongen een moeilijke beslissing nemen". Cast Members die een baan hebben die op dit moment niet-essentieel is, zoals het bedienen van een attractie, in de horeca, de winkels of een Disney-figuur worden vanaf 19 april met onbetaald verlof gestuurd. Ze worden niet ontslagen en behouden hierdoor ook hun ziekteverzekering. Verder kunnen ze hierdoor ook aanspraak maken op een werkloosheidsuitkering.

Om hoeveel Cast Members het exact gaat, is niet geweten. The Walt Disney Company heeft wereldwijd maar dan 177.000 Cast Members in dienst. Door hun verlof te geven, wordt er ongeveer 500.000 dollar bespaard. Door de sluiting van alle parken, zou het bedrijf ongeveer 1 miljard dollar verliezen.

De Amerikaanse parken blijven zeker nog tot 1 juni 2020 gesloten. In Parijs blijven de parken gesloten 'tot nader order'. The Walt Disney Company is eigenaar van Disneyland in Californië, Disney World in Florida en Disneyland Paris, en deels eigenaar van de parken in Shanghai en Hongkong.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 12

24 maart 2024 17:02

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 11

17 maart 2024 13:52

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 10

10 maart 2024 16:19
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.