Reclame

Alle parades van Disneyland Parijs. Herken jij ze allemaal?

Welke is jouwe favoriet?
1 minuut om te lezen
Disneyland Parijs heeft een video online gezet met daarin een overzicht van alle parades die sinds de opening van het park de revue zijn gepasseerd. Ken jij ze allemaal?

De eerste tien jaar na de opening in 1992 kon je genieten van de Main Street Electrical Parade. Een lichtstoet aan wagens die te zien was nadat het donker was geworden. In 2003 is deze vervangen door een nieuwe lichtstoet, namelijk Disney's Fantillusions Parade. Deze was te zien tot 2012.

Naast de lichtstoet 's avonds, is er sinds 1999 ook een parade overdag bijgekomen. Tot 2001 was dit Disney’s ImagiNations Parade die daarna vervangen werd door Disney’s Toon Circus tot 2003. 

Hierna is er vier jaar geen parade meer overdag geweest tot in 2007 toen Disney’s Once Upon a Dream Parade begon. Deze parade kon je zien tot 2012, waarna de Disney Magic on Parade het overnam tot 2017. Op dit moment is de Disney Stars on Parade dagelijks te zien.

Deze parades waren allemaal te zien in het Disneyland Park, maar doorheen de jaren zijn er ook enkele parades geweest in het Walt Disney Studios Park zoals de Disney Cinema Parade en de Disney Stars 'n' Cars Parade.

Krijg je niet genoeg van de muziek van de parades? Beluister ze dan op Spotify.

Misschien ook interessant?

Asha uit Disney Film 'Wish' binnenkort te ontmoeten in Disneyland Paris

19 november 2023 22:28

Stemactrice 'Asha' uit Wish geeft performance in Disneyland Paris

18 november 2023 13:59

Speciaal cadeau te krijgen in Disney Hotels tijdens kerstperiode

16 november 2023 22:42
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.