Reclame

Alles wat je moet weten over de lancering van de 25e verjaardag

De festiviteiten zijn gestard!
4 minuten om te lezen
Waarschijnlijk houden de weergoden ook van Disneyland Parijs, want de zon straalde aan de hemel tijdens de lancering van de festiviteiten voor de 25e verjaardag. Klokslag 12.00u begon op Central Plaza, voor het kasteel van Doornroosje, de ceremonie.
happy anniversary

Openingsceremonie

Voor het eerst krijgen we de song 'Happy Anniversary Disneyland Paris' te horen. Een song dat zowel in het Engels als het Frans wordt gezongen. Samen met verschillende performers zien we Mickey, Minnie, Goofy, Pluto en Knabbel en Babbel mee dansen op de muziek.

Tijd voor de Disneyland Parijs ambassadeurs Laura Janice Gedigk en Michaël Giordano om een korte introductie te houden en de CEO van Disneyland Parijs, Catherine Powell aan te kondigen. Catherine, van Engelse afkomst, verteld in haar beste Frans over de economische impact van Disney in Parijs. Het is de nummer 1 vakantiebestemming in Europa, is goed voor meer dan 6% van het totale toerisme in Frankrijk en geeft werk aan meer dan 15000 Cast Members.

Speciaal vanuit de Verenigde Staten, is Bob Chapek, Chairman Walt Disney Resort and Parks aanwezig om te vertellen over de nieuwe Star Tours, Disney Stars on Parade, Disney Illuminations en de recente renovaties van de grootste attracties en hotels. Leuk weetje, Disneyland Parijs nodigt jaarlijks duizende minderbedeelde kinderen uit om te genieten van de parken en geeft nu 250.000 EUR aan het project 'Secour Populaire Français' via de 'Sparkling for all' campagne.

Er wordt ook uitvoerig aandacht besteed aan de 15.000 Cast Members die, elke dag opnieuw, de magie in de parken verzorgen voor de Gasten. Zonder hun inzet zou Disneyland Parijs niet de magische plek zijn die het momenteels.

Mickey presents: Happy Anniversary Disneyland Paris

De nieuwe show op de Royal Castle Stage voor het kasteel wordt geopend door Goofy en zijn zoon Max. In de show vieren Mickey Mouse en al zijn vrienden de 25e verjaardag van Disneyland Parijs met het lied 'Happy Anivsersary Disneyland Paris'.

happy anniversary

The Starlit Princess Waltz

De tweede nieuwe show op de Royal Castle stage is 'The Starlit Princess Waltz'. Een show dat in het Frans gecombineerd met Engels wordt opgevoerd. De show start met Rosie en Louis die per ongeluk het pixiedust van Tinkerbell strooien over het podium waarop Doornroosje, bewoner van het Disney kasteel tevoorschijn komt. Daarop volgt een prachtig dans- en muziekspektakel waar de Disney Prinsessen Belle, Sneeuwwitje, Assepoester en nog vele andere worden voorgesteld op de klanken van het lied 'I See A Princess In You'. Op het einde komen, als bij wonder, de prinses tevoorschijn en maken een koninklijke dans met hun prinsessen.

Disney Stars on Parade

De nieuwe parade 'Disney Stars on Parade' is één van de hoogtepunten dit jaar. De parade is dagelijks te zien door de straten van Main Street U.S.A.. Op de klanken van de nieuwe soundtrack 'Lost in the Magic' ontdek je 7 verschillende werelden en een echte vuurspuwende draak in steampunk-stijl.

In de parade zie je je favoriete Disney-figuren uit Toy Story, The Lion King, Jungle Book, Peter Pan, Finding Nemo en Finding Dory, Sleeping Beauty, de prinsessen, Frozen en natuurlijk Mickey en Minnie Mouse.

Disney Illuminations

Sinds 2012 is er het prachtige Disney Dreams! te zien als avondshow in het Disneyland Park. Tijdens de afgelopen jaren is deze show verschillende keren uitgebreid, maar de technologie staat natuurlijk ook niet stil.

In Disney Illuminations worden de nieuwste licht-, projectie- en vuurwerk technologieën gecombineerd tot een prachtige spektakelvoor jong en oud.

disney illuminations

Mickey Mouse neemt je mee op een magische reis door verschillende Disney klassiekers zoals The Lion King, Jungle Book, The Little Mermaid en nog veel andere, maar ook Pirates of the Caribbean en Star Wars komen aan bod.

Voor de eerste show van Disney Illuminations, werd John Legend uitgenodigt die recent nog de soundtrack van Beauty and the Beast opnieuw heeft ingezongen, om een optreden te geven.

Misschien ook interessant?

Video: Disney Imagineers tonen kristallen kroonluchter in Disneyland Hotel

22 september 2023 17:30

Albert Heijn brengt Disney kookboek uit ter ere van 100 jaar Disney

11 september 2023 21:32

Een blik in het vernieuwde Disneyland Hotel

10 september 2023 20:54
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.