Reclame

Asgaard-kroonluchter in Hotel New York - The Art of Marvel duurde een jaar om te maken

Meer details over de creatie van de luchter.
1 minuut om te lezen
Disneyland Paris heeft meer details vrijgegeven over de creatie van de Asgaard-kroonluchter in het Manhattan Restaurant van Disney's Hotel New York - The Art of Marvel. De kroonluchter telt meer dan 225 stukjes glas en het heeft een jaar geduurd om deze prachtige luster te maken.

In het Manhattan Restaurant van het hotel is een indrukwekkende kroonluchter te zien die geïnspireerd is op de planeet van Thor (Asgaard), maar ook past bij de wolkenkrabbers van Manhattan. 

"We waren op zoek naar een element dat onze gasten omver zou blazen", vertelt Sylvie Massara, Art Director bij Walt Disney Imagineering in Parijs. Voor de creatie van de kroonluchter werd er een zoektocht gedaan naar bedrijven met expertise in het werken met metaal en glas. Verschillende bedrijven uit onder andere Praag en Tsjechië werden gecontacteerd. In deze landen bevinden zich experten van de Boheemse kristalambachten.

Uiteindelijk werd het bedrijf Lasvit verkozen. Elk onderdeel van de kroonluchter werd traditioneel glasgeblazen in Boheems kristalglas in champagne, amber en lichte kristalkleuren. Van binnenuit werd elk onderdeel verzilverd met puur zilver. De kroonluchter is vier meter hoog, heeft meer dan 225 stukjes glas en heeft een jaar geduurd om te maken.

Om de kroonluchter op te hangen, moest het plafond verstevigd worden. Een metalen structuur werd geïntegreerd in de betonplaat om het gewicht van de luchter te kunnen dragen. Hiervoor moest zelfs de bestaande airconditioning worden verplaatst.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 7

19 februari 2024 21:58

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 3

21 januari 2024 21:00

Ontdek Disney Symphony of Colours in Disneyland Paris

27 december 2023 21:12
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.