Reclame

Bekijk de trailer van de nieuwe live-action remake van Pinocchio

Binnenkort te zien op Disney+
1 minuut om te lezen
Disney heeft de officiële trailer online gezet van de nieuwste live-action remake Pinocchio. Deze zal vanaf 8 september 2022 te zien zijn op de streamingdienst. In de trailer krijgen we een eerste blik op de personage.

De live-action remake van Pinocchio is gebaseerd op het het Italiaanse boek uit 1883 en de Disney-animatiefilm uit 1940. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Tom Hanks, als de poppenmaker Geppetto. Hij wordt bijgestaan door Benjamin Even Ainsworth als de stem van Pinocchio en Cynthia Erivo als de blauwe fee.

De film kende de nodige tegenslagen. Ze werd aangekondigd in 2015 en Peter Hedges zou het script schrijven. Hij werd in 2017 vervangen door Chris Weitz. Sam Mendes zou de film registreren, maar hij haakte na een paar maanden al af. In 2018 werd er een nieuwe regisseur gevonden, Paul King. Chris Weitz werd ondertussen bijgestaan door twee nieuwe schrijvers. In 2019 haakte ook Paul King af en naam de uiteindelijk regisseur Robert Zemeckis het over. Hij herschreef samen met Chris Weitz het volledige script.

Ook met de acteurs liep het niet van een leien dakje. Tom Hanks werd in 2018 al gevraagd, maar sloeg het aanbod af. Pas toen regisseur Robert Zemeckis het overnam, nam hij contact op om terug de hoofdrol te mogen spelen. De opnames werden in 2021 afgerond.

De film zou normaal gezien in de filmzalen verschijnen, maar door de tegenvallende cijfers van de live-action remake van Dumbo, werd beslist om de film rechtstreeks op Disney+ te laten verschijnen.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 22

2 juni 2024 22:45

Waarom je NU een trip naar Disneyland Paris moet boeken?! Check deze 10 redenen.

8 mei 2024 20:52

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 18

5 mei 2024 17:35
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.