Reclame

Belg veroordeeld voor dreiging met terroristische aanslag in Disneyland Parijs

Een dagje uit met het gezin draaide op heel iets anders uit.
2 minuten om te lezen
Antonio, een 31-jarige Belg van Italiaanse afkomst, is afgelopen weekend aangehouden en veroordeeld nadat hij had gedreigd met een terroristische aanslag in Disneyland Parijs. De man was samen met zijn gezin op bezoek in Disneyland Parijs en besloot daarop een beveiligingsagent te bedreigen.

"Allah akbar, ik heb een Kalasjnikov en C4 (explosief) en ik ga Disney opblazen", vertelde hij tegen de beveiligingsagent aan de ingang van het park. "Ik ken Salah Abdeslam. Ik heb een jaar met hem in de gevangenis gezeten. Ik hou niet van Joden en dit geeft me een reden om te doden.", ging hij verder. Salah Abdeslam was betrokken bij de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs. De man werd daarop onmiddellijk aangehouden en voor de rechter geleid.

Antonio verklaarde zelf dat hij pas een operatie had ondergaan en hierdoor twee maanden in coma had gelegen. Tijdens zijn revalidatie mocht hij geen druppel alcohol aanraken. Tijdens zijn vakantie met zijn gezin in Disneyland Parijs besloot hij aan de ingang van het park te blijven en iets te drinken. Iets daarna heeft hij de beveiligingsagent aangesproken.

Zijn advocaat pleitte voor de vrijspraak aangezien de man onder invloed was van alcohol, maar de rechter gaf hem uiteindelijk een straf van 8 maand voorwaardelijk en hij mag 3 jaar geen voet meer zetten op Frans grondgebied.

Antonio was nog nooit in Frankrijk geweest en heeft Abdeslam wel degelijk ontmoet in de gevangenis, maar in 2012, 3 jaar voor hij de aanslagen zou plegen in Disneyland Parijs. Na de aanslagen waren de parken vier dagen gesloten. Één jaar na de aanslagen bleek dat een groep aangehouden terroristen ook in de parken een aanslag wilde plegen.

Bron: Le Parisien.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 12

24 maart 2024 17:02

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 10

10 maart 2024 16:19

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 7

19 februari 2024 21:58
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.