Reclame

Bevestigd: Marvel komt naar de Walt Disney Studios

The Walt Disney Company zal 2.1 miljard investeren.
2 minuten om te lezen
The Walt Disney Company is van plan om de komende 10 jaar ongeveer 2.1 miljard euro te investeren in de Disney parken in Parijs. Een groot deel van dit geld zal geïnvesteerd worden in Marvel-gethematiseerde attracties en entertainment in het Walt Disney Studio Park.

Dit blijkt uit officiële documenten die The Walt Disney Company gisteren online plaatste voor het overnamebod van 2 EUR per aandeel op de overgebleven aandelen.

Het geld zal dus gebruikt worden om het Disney hotel New York en het Disneyland Hotel te renoveren vanaf 2018, maar het belangrijkste is toch wel de bevestiging dat er Marvel 'A&E' (Attracties & Entertainment) komt in de Walt Disney Studios. Eerder waren hier al geruchten van.

De bevestiging komt er één dag nadat de theatershow CinéMagique zijn laatste voorstelling had. De geruchtenmolen suggereert dat hier in 2018 een Marvel-gethematiseerde stunt show zou komen.


Marvel-land

Er is een kans dat er een nieuw thema-land in het studios park zal bijkomen zoals Marvel Superheroes Tomorrowland in Disneyland Hong Kong, maar deze lijkt niet zo groot. 2.1 miljard euro lijkt een bom geld, maar dit wordt verspreidt over 10 jaar, wat neerkomt op ongeveer 210 miljoen per jaar.

Ter referentie heeft het Experience Enhancement Program waarbij de 10 meest iconische attracties werden opgeknapt tussen die 50 en 100 miljoen euro gekost.

Als in CinéMagique een Marvel stunt show zal komen, dan lijkt de kans groot dat onze geliefde Tower of Terror toch zal omgevormd worden tot een Guardians of the Galaxy: Mission BREAKOUT! attractie wat in niet zo'n goede aarde zal vallen bij vele fans.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 22

2 juni 2024 22:45

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 21

26 mei 2024 17:53

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 20

20 mei 2024 00:24
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.