Reclame

Bob Chapek wordt nieuwe CEO van The Walt Disney Company

Disney heeft een nieuwe baas.
2 minuten om te lezen
Bob Iger (69) geeft de sleutels van het magische koninkrijk door aan Bob Chapek (60). Vanaf 25 februari 2020 wordt hij de nieuwe CEO van The Walt Disney Company. Bob Iger blijft nog aan boord tot het einde van 2021.

Bob Iger was 15 jaar lang de grote baas van The Walt Disney Company. In 2018 wou hij al met pensioen gaan, maar bleef hij aan boord. "Met de succesvolle lancering van Disney+ en de integratie van Twenty-First Century Fox in volle gang, geloof ik dat dit de beste tijd is om over te stappen naar een nieuwe CEO," zegt Iger.

Iger verlaat nog niet onmiddellijk het bedrijf. Hij zal nu de rol van uitvoerend voorzitter (Executive Chairman) op zich nemen en de creatieve projecten binnen het bedrijf ondersteunen. Hij blijft ook voorzitter van de raad van bestuur en zal zijn ervaring delen om zo een vlotte overgang te garanderen tot het einde van zijn contract op 31 december 2021.

Bob Chapek was tot nu toe het hoofd van Parks, Experience and Products. Als nieuwe CEO is hij de zevende CEO in de honderdjarige geschiedenis van Disney. Chapek begon in 1993 te werken voor The Walt Disney Company en was verantwoordelijk voor de uitrol van nieuwe Disney-films op dragers zoals DVD en Blu-Ray. In 2011 maakt hij de overgang naar alle Disney-producten en bracht hij ondermeer de Frozen-lijn naar de parken.

In 2015 werd hij benoemt tot voorzitter van Parks and Resorts en was hij verantwoordelijk voor de opening van Shanghai Disneyland in 2016, het verdubbelen van de Disney Cruise Line vloot, het toevoegen van het Star Wars themaland in zowel Disneyland als Disney World, het toevoegen van op Marvel-gebaseerde attracties wereldwijd en de nieuwe uitbreidingen van het Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris. In 2018 werden de afdeling Disney Products opnieuw toegevoegd aan zijn functie.

"Ik heb duidelijk grote schoenen om te vullen," vertelt Chapek. “Wat Bob Iger gedaan heeft voor het bedrijf is prachtig. Ik denk niet dat het aan mij is om hier iets aan te veranderen. Mijn doel is te blijven werken aan onze direct-tot-consumerinitiatieven zoals Disney+ en blijven kijken in welke gebieden Disney het verschil kan maken."

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 24

16 juni 2024 21:52

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 19

12 mei 2024 12:28

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 17

28 april 2024 19:23
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.