Reclame

Bob Iger blijft tot 2026 CEO van The Walt Disney Company

Twee jaar langer dan aangekondigd.
2 minuten om te lezen
Bob Iger zal de positie van CEO bij The Walt Disney Company blijven bekleden tot minstens 2026. In november 2022 keerde Iger terug uit zijn pensioen met de intentie om tot 2024 als CEO te dienen. Echter, de raad van bestuur van The Walt Disney Company heeft unaniem gestemd om het contract van CEO Bob Iger met twee jaar te verlengen, tot eind 2026.

Bij zijn terugkeer in 2022 benadrukte Iger dat zijn rol als CEO slechts twee jaar zou duren, zodat het bedrijf op zoek kon gaan naar een geschikte opvolger. Desondanks heeft Iger ingestemd met het verzoek van de raad van bestuur om zijn termijn te verlengen, zodat hij ervoor kan zorgen dat Disney goed gepositioneerd is voor de toekomstige opvolging.

In een persbericht over zijn contractverlenging benadrukte Iger dat hij moeilijke beslissingen heeft moeten nemen om bestaande structurele en efficiëntieproblemen aan te pakken. Desalniettemin is hij ervan overtuigd dat Disney's toekomst op lange termijn buitengewoon positief is.

Hoewel Iger vastbesloten blijft om zijn rol tijdelijk te vervullen, ondervindt het bedrijf moeilijkheden bij het vinden van een geschikte nieuwe CEO. Mark Parker, de voorzitter van Disney, benadrukt dat Bob keer op keer bewezen heeft dat hij in staat is om Disney succesvol te transformeren en toekomstige groei en financieel rendement te stimuleren, waardoor hij de reputatie heeft verworven als een van de beste CEO's wereldwijd.

In 2020 werd Bob Chapek benoemd tot CEO na Igers onverwachte pensionering. Chapek, voorheen de voorzitter van Disney Parks, Experiences and Products, leidde het bedrijf door uitdagende tijden, waaronder de sluitingen van themaparken als gevolg van de Covid-19-pandemie en een economische crisis.

Zijn ambtstermijn was echter kort en turbulent, gekenmerkt door een juridisch geschil met Scarlett Johansson, een van de grootste sterren van de studio, en controverse over zijn aanpak van een wetsvoorstel in Florida met betrekking tot seksuele geaardheid en genderidentiteit op scholen. Uiteindelijk bood Chapek zijn excuses aan voor zijn stilzwijgen over de kwestie, nadat hij aanvankelijk weigerde er commentaar op te geven.

In november 2022 werd Chapek afgezet, slechts enkele maanden nadat hij een nieuw driejarig contract had getekend, en Iger nam opnieuw de rol van CEO op zich. Iger had al eerder een termijn van 15 jaar als CEO van Disney bekleed, van 2005 tot 2020.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 20

20 mei 2024 00:24

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 18

5 mei 2024 17:35

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.