Reclame

Bob Iger neemt tijdelijk de teugels terug in handen

Bob C. moet nog even wachten op zijn nieuwe functie
2 minuten om te lezen
Bob Iger (69) nam eind februari 2020 afscheid van zijn positie als CEO en benoemde Bob Chapek (60) als opvolger. Het nieuws sloeg in als een bom. Nu, bijna twee maanden later, neemt Iger opnieuw de teugels in handen om het bedrijf te redden tijdens de Corona-crisis.

Bob Iger werd zelf uitvoerend voorzitter (Executive Chairman) van The Walt Disney Company. Hij verdween dus niet helemaal, want als uitvoerend voorzitter stuurt hij de CEO en de raad van bestuur aan, maar zijn nieuwe focus zou vooral liggen op de creatieve projecten binnen het bedrijf.  De beslissing werd blijkbaar al in eind december 2019 genomen, net toen de eerste geruchten begonnen van een snel verspreidend virus in Wuhan, China.

Bob Chapek, ook wel Bob C. genoemd, had nog maar net de sleutels van het koninkrijk in handen gekregen of de parken gingen op slot om te helpen de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. De geruchten gingen de ronden dat Bob Iger dit had zien aankomen en daarom een stapje terug zette. "Niet is minder waar", vertelt hij in een email naar de NY Times.

"Ik heb gezien dat Bob (Iger) dit bedrijf naar verbazingwekkende nieuwe hoogten leidde, en ik heb enorm veel geleerd van die ervaring. Ik voel me ongelooflijk gelukkig dat ik tijdens deze overgang nauw met hem kan samenwerken,", vertelde Bob Chapek tijdens een aandeelhoudersvergadering in maart 2020. Met deze boodschap nam Bob Iger de teugels terug in handen.

"Goed dat hij niet zomaar is weggegaan",  zegt Richard Plepler, ex-CEO van HBO, een Amerikaanse content creator, "Net in deze tijd heeft Disney een leider nodig dit zich al bewezen heeft zoals Bob Iger". 

Bob Iger kijkt momenteel naar de mogelijkheden hoe Disney uit deze crisis zal geraken. Aangezien de Disney-parken hun geld verdienen met goed gevulde parken, is dit een hele uitdaging om de regels van social distancing te bewaren. In een eerder interview vertelde Iger als dat hij denk aan temperatuurcontroles bij de ingang van de parken. Verder zou het aantal Cast Members verminderen en zouden sommige projecten uitgesteld worden om geld te besparen.

Bron: NY Times

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 15

14 april 2024 18:31

Nieuwe avondshow met Doctor Strange en Wanda in Avengers Campus

13 april 2024 19:54

Disney Electrical Sky Parade langer te zien in Disneyand Paris

13 april 2024 19:38
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.