Reclame

Bouwplannen nieuwe Frozen-land geven blik op stadje Arendelle

Het nieuwe Frozen-land in het Walt Disney Studios Park krijgt vorm.
3 minuten om te lezen
De bouwplannen van het nieuwe Frozen-themaland in het Walt Disney Studios Park zijn opgedoken. Disney is verplicht deze bouwplannen in te dienen bij de instanties en iedereen mag deze plannen inkijken. Fansite DLPReport deed dit en nam foto's.

Disney liet zelf al een concept art los op de wereld, maar deze bouwplannen geven een meer gedetailleerd beeld over de locatie van de gebouwen en de theming van het nieuwe Frozen-land. Gasten van het Walt Disney Studios Park kunnen weldra rondlopen in het stadje Arendelle.

Het havenstadje zal bestaan uit enkele prachtige gebouwen in Noorse stijl. Deze vormen de voorkant van een groot restaurant van maar liefst 52 meter op 42 meter. Op het dak van het restaurant zullen zonnepanelen worden geplaatst.

Tegenover het restaurant komt een pittoreske haven met echte bootjes. De steiger zal echter niet toegankelijk zijn voor het publiek, waardoor de bootjes niet dienst doen als attractie, maar gewoon onderdeel maken van de totaalbelevenis. Langs de kade staat nog een kiosk die dienst doet als winkel.

Wanneer gasten over het water van de haven kijken, dan zien ze het kasteel van Arendelle met een prachtige loopbrug en op de achtergrond de besneeuwde bergen. De loopbrug naar het kasteel zal niet toegankelijk zijn, maar het kasteel zelf wordt op de plannen aangeduid als de nieuwe meet 'n' greet locatie. Je zal je favoriete Frozen-figuren dus kunnen ontmoeten in het kasteel! Het kasteel zal 21 meter hoog worden.

Langs het kasteel zal er een klokkentoren komen die de toegangspoort wordt tot de nieuwe attractie. Het immense gebouw zal 21 meter hoog worden en vooral verstopt worden onder de rotsen. Volgens de ontwerpen zal de attractie bestaan uit ongeveer 10 scènes. In hetzelfde gebouw komt ook nog een winkel.

De ontwerpen van dit land is de Nederlander Michel den Dulk. Hij heeft onder meer de Frozen Ever After attractie, geopend in Epcot in Walt Disney World ontworpen en werkt momenteel aan het Frozen-land voor Hong Kong Disneyland. De kans is dus zeer groot dat de nieuwe attractie een kloon wordt van de Frozen Ever After attractie.

De Frozen Ever After attractie is een dark-ride waarbij je in een bootje stapt en de meest iconische scènes uit de Frozen-films tegenkomt, gecombineerd natuurlijk met de prachtige muziek uit de films.

Achter de attractie kan je de besneeuwde bergen zien die het Noorse stadje omringen, met in de verte een kijk op het ijspaleis van Frozen-heldin Elsa.

Het openingsjaar van het nieuwe Frozen-themaland nog niet bekend, maar volgens de voorlopige plannen zou je in het stadje Arendelle kunnen rondlopen in de zomer van 2023. Momenteel wordt het in het Walt Disney Studios Park hard gewerkt aan het nieuwe themaland Avengers Campus, met attracties en winkels rond de Marvel-superhelden.

Foto's: @DLPReport

Misschien ook interessant?

Van Walt Disney Studios Park naar Disney Adventure World! Alle spannende updates van de persconferentie!

14 april 2024 17:15

Disney Davy Crockett Ranch wordt gerenoveerd met personages uit DuckTales

13 april 2024 19:47

Disneyland Paris onthult de openingsdatum van nieuwe Alice in Wonderland stuntshow

13 april 2024 19:10
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.