Reclame

Cast Member Disneyland Paris test positief op Coronavirus

De parken blijven gewoon geopend.
1 minuut om te lezen
Een Cast Member van Disneyland Paris is afgelopen weekend positief getest voor COVID-19, of beter bekend het Coronavirus. Het gaat om een onderhoudsmedewerker dit enkel 's nachts werkt. De parken blijven gewoon geopend.

"De besmette medewerker was al enkele dagen thuis, omdat hij zich niet goed voelde", vertelt woordvoerder Lucas Gheddab. Het gaat om een onderhoudsmedewerker die vooral 's nachts werkte aan attracties en dus niet in contact kwam met gasten van Disneyland Paris. Zijn directe medewerkers werden in quarantaine geplaatst. Het is de eerste Cast Member van de ruim 17.000 Cast Members in Disneyland Paris die besmet geraakt.

"We nemen de nodige maatregelen op gebied van hygiëne", vertelt Lucas. Zo zijn er aan de ingang en aan de kassa's van de winkels gratis desinfecterende handgel te krijgen. Er is geen reden tot paniek en de Disney-parken blijven gewoon geopend.

Afgelopen weekend is er in Frankrijk een verbod van kracht gegaan die verbied om meer dan 1.000 personen in één ruimte samen te brengen. Dit om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Of dit een invloed gaat hebben op Disneyland Paris, is nog niet geweten. Er zijn een aantal theaters waarin meer dan 1.000 gasten kunnen, zoals het Animagique Theater.

De nieuwe CEO van The Walt Disney Company, Bob Chapek, stuurde een e-mail uit naar alle Cast Members waarin hij benadrukt dat de veiligheid en het welzijn van zijn werknemers op de eerste plaats komt. "We staan voortdurend in contact met alle lokale, nationale en internationale gezondheidsinstanties", schrijft hij. "Daarnaast zorgen we voor preventieve maatregelen en strikte protocollen om je gezondheid te beschermen".

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 47

26 november 2023 18:11

Overzicht cocktails, snacks en andere lekkernijen tijdens kerstseizoen

19 november 2023 16:32

Speciaal cadeau te krijgen in Disney Hotels tijdens kerstperiode

16 november 2023 22:42
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.