Reclame

Cast Members houden Disneyland Paris in de greep

Nieuwe staking op 6 juni.
2 minuten om te lezen
Een dagje naar de magie ziet er tegenwoordig anders uit. De Cast Members van Disneyland Paris blijven staken nadat hun voorwaarden niet worden gehoord. Vanaf dinsdag 6 juni 2023 zijn ze van plan om elke dag te staken.

Als gevolg hiervan kunnen bepaalde delen van zowel de Disney Parken mogelijk niet toegankelijk zijn, en verschillende shows en parades zullen geannuleerd worden. Daarnaast kan het voorkomen dat winkels, restaurants en attracties gesloten zijn. Het is echter niet de intentie van de Cast Members om de magie van je dag te verstoren. Ze delen flyers uit waarop ze zich verontschuldigen, aangezien dit voor hen de enige manier lijkt om gehoord te worden.

Cast Members lopen doorheen de Disney Parken met vlaggen en zelfgemaakte borden waarop ze hun ontevreden uiten. Ze zijn ontevreden over hun arbeidsvoorwaarden en vragen om een loonsverhoging van €200 per maand, een hogere kilometervergoeding en een flexibelere planning. Volgens hen is het huidige loon niet aangepast aan de huidige inflatie, waardoor velen van hen moeite hebben om rond te komen. Hoewel Disneyland Paris deels aan de eisen zou hebben voldaan, zou dit niet voldoende zijn voor de Cast Members.

De eerste staking kwam volledig vanuit de Cast Members zelf. "Wat er is gebeurd, is historisch", aldus Ahmed Masrour, een vertegenwoordiger van de UNSA-vakbond, in een interview met het Franse medium La Marne. "De Cast Members hebben zelfs een autonome algemene vergadering georganiseerd." De daaropvolgende stakingen werden georganiseerd door vakbonden. De groep stakende Cast Members is inmiddels uitgegroeid tot meer dan 1000 mensen.

Vanwege de stakingen hanteert Disneyland Paris flexibele voorwaarden voor bestaande boekingen. Gasten kunnen hun bezoek uitstellen naar een latere datum, gedateerde tickets kunnen opnieuw worden gepland of terugbetaald worden, en niet-gedateerde ticketregistraties kunnen worden gewijzigd.

Op dinsdag 6 juni 2023 wordt er opnieuw gestaakt. Vanaf dan wordt er op dagelijks gekeken of er wordt verder gestaakt. "De bal ligt in het kamp van Disneyland Paris", laten de vakbonden weten.

Foto's en video: DLPReport.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 47

26 november 2023 18:11

Stemactrice 'Asha' uit Wish geeft performance in Disneyland Paris

18 november 2023 13:59

'Let it go': 10 jaar Frozen wordt gevierd in Disneyland Paris met extra parade

16 november 2023 16:07
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.