Reclame

Celstraffen voor bende die 1 miljoen euro heeft gestolen van Gasten

De volledige bende werd opgerold.
1 minuut om te lezen
Disneyland Parijs is een stuk veiliger geworden. In Februari 2016 pakte de politie een aantal kinderen op die gasten van de parken beroofde van hun portefeuilles, smartphones en juwelen. Het zou om een totaalbedrag gaan van 1 miljoen euro.

De politie kon de bende, waaronder 7 vrouwen en 5 mannen volledig oprollen. Het gaat om zogenaamde Roma's, afkomstig uit Roemenië, die hun kinderen van 7 en 8 jaar naar de parken stuurden om de gasten hun zakken te rollen. Met succes blijkbaar, want ze konden voor 1 miljoen euro aan buitenlands geld, juwelen, camera's en smartphones buit maken. Dit bedrag kan nog oplopen, want niet iedereen heeft een diefstal aangegeven.

De bende verscheen gisteren voor de Franse rechtbank. Zij kregen celstraffen van 2 tot 6 jaar. De twee leiders van de bende kregen de zwaarste straffen. Marian Tinca (57) moet voor 6 jaar achter de tralies en zijn ex-vrouw Maria Iamandita (51) 5 jaar.

De andere zeven leden van de bende werden ook schuldig bevonden aan het zakkenrollen in Disneyland Parijs en omgeving en kregen 2 tot 4 jaar.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 20

20 mei 2024 00:24

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 17

28 april 2024 19:23

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.