Reclame

CEO Disneyland Paris Natacha Rafalski doorbreekt de stilte rond stakingen met videoboodschap

Het is nog even wachten op onderhandelingen.
4 minuten om te lezen
De CEO van Disneyland Paris Natacha Rafalski heeft de stilte rond de stakingen doorbroken. In een videoboodschap opgenomen voor het kasteel richt ze zich tot de problematiek van de Cast Members.

Ze drukte de Cast Members op het hart dat hun zorgen worden gehoord en dat hier mee rekening wordt gehouden. Er staan gesprekken met de vakbonden gepland eind augustus. Verder benadrukt ze dat Disneyland Paris door een moeilijke, financiële periode is gegaan en dan ondanks het bedrijf nu winstgevend is, deze winst nodig is voor de investeringen in het Walt Disney Studios Park en Disney Village.

Of deze boodschap voldoende is om de stakende Cast Members gerust te stellen, is nog maar de vraag. Vanaf 6 juni wordt er elke dag gestaakt. Bij vorige dagen werd de sfeer best grimmig waar er veel getrek en geduw was tussen Cast Members en beveiligingspersoneel.

Lees hier de volledige boodschap:

Beste Cast Members,

Het is vanuit het diepst van ons hart hier op de Hub dat ik me vandaag tot jullie allen wil richten. Jullie toewijding en passie zijn echt bewonderenswaardig voor ons allemaal. Ik ben erg trots en blij om te weten dat jullie elke dag aan onze zijde staan om de groei en het succes van ons bedrijf te ondersteunen.

Mijn oprechte dank gaat naar jullie uit. De afgelopen weken hebben sommigen van jullie hun bezorgdheid geuit over hun koopkracht binnen onze parken. Ik wil benadrukken dat we jullie gevoelens begrijpen en erkennen in deze moeilijke tijden. Ik wil ook zeggen dat staken een fundamenteel recht is dat we diep respecteren en dat dit recht moet worden uitgeoefend onder absolute veiligheidsvoorwaarden, zowel voor onze Cast Members als voor onze bezoekers.

Al onze hiërarchische lijnen zijn de afgelopen weken gemobiliseerd om onze Cast Members te ontmoeten, context te bieden en betekenis te geven aan onze recente acties en initiatieven.

Vandaag is het ook belangrijk dat ik rechtstreeks met jullie spreek, met mijn eigen woorden en vanuit mijn hart. We hebben samen ongekende uitdagingen en moeilijkheden doorstaan, en we zullen opnieuw samen slagen om de nieuwe beproeving die we doormaken te doorstaan.

Het lijkt me belangrijk dat we ons herinneren waar we vandaan komen om onze toekomst beter te begrijpen. Sinds 1992 heeft onze bestemming moeilijke tijden doorgemaakt en net toen er een nieuwe dynamiek op gang kwam, heeft Covid-19 de toerisme-industrie, inclusief Disneyland Parijs, in een ongekende crisis gestort, met aanzienlijke financiële verliezen en een stijging van de inflatie in Europa en Frankrijk, wat van invloed is op de kosten van onze investeringen, met name om de uitbreiding van onze bestemming met Frozen of de ontwikkeling van Disney Village te ondersteunen.

Ondanks al deze moeilijkheden waar het bedrijf mee te maken heeft, zijn we doorgegaan met investeren in het verbeteren van jullie werkomstandigheden, zoals de Noord-hub, de Noord-parkeerplaats, het nieuwe aanbod van restaurants, Merlin 2 en andere lopende projecten.

2022 heeft een positieve dynamiek en een begin van winstgevendheid opgeleverd, winstgevendheid die we moeten stabiliseren voor de komende jaren om onze investeringen zowel voor de bestemming als voor jullie, onze geliefde Cast Members, te blijven beschermen. De financiële situatie van Disneyland Parijs is zeer recent verbeterd, maar het niveau van de geleden verliezen en de lopende investeringen vragen om voorzichtigheid. We zijn altijd blijven handelen in het belang van jullie koopkracht. We hebben een ongekend beloningsbeleid geïmplementeerd, waarbij de loonsverhoging voor de lagere salarisschalen, inclusief loonsverhogingen en bonussen, tussen 9 en 12% ligt in de afgelopen twaalf maanden. Gezien een gemiddelde inflatie van 5,3% afgelopen jaar. Dit beloningsbeleid plaatst ons onder de best presterende bedrijven op het gebied van koopkrachtverhoging.

Onze recente communicatie over de derde extra bonus van €125 en de mogelijkheid om verloren vakantiedagen of niet-opgenomen tijd te compenseren, had niet tot doel om een enkelvoudig en definitief antwoord te bieden op de verwachtingen van onze Cast Members, maar wel om nieuwe initiatieven te blijven introduceren om de koopkracht te behouden.

Het is belangrijk dat jullie weten dat we al begonnen zijn met de komende jaarlijkse verplichte onderhandelingen, de NAO, eind augustus, dat wil zeggen binnen minder dan drie maanden, en dit na de implementatie van ons beloningsbeleid slechts enkele maanden geleden.

Deze nieuwe onderhandelingen aan het einde van de zomer zullen ons in staat stellen om significante vooruitgang te boeken op alle onderwerpen die vandaag onze aandacht hebben, zoals loonsverhogingen, bonussen, pensioenen, duurzame mobiliteit en vele andere onderwerpen die verband houden met jullie koopkracht.

Ons doel met deze komende NAO is om jullie onze volledige waardering te tonen.

Wees ervan verzekerd dat ik persoonlijk zeer betrokken ben bij jullie belonings-, werk- en levensomstandigheden. Ze staan centraal in mijn zorgen. Maar de onderhandelingskalender moet worden gehandhaafd voor een afspraak eind augustus, en we moeten goed beseffen wat het bedrijf sinds het begin van 2023 heeft gedaan.

Zoals ik altijd heb gedaan, zal ik blijven samenkomen om rechtstreeks met jullie te praten en alle nodige verduidelijkingen te bieden met volledige transparantie.

Nogmaals bedankt voor jullie toewijding, en ik ben jullie bijzonder dankbaar.

Natacha Rafalski.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 21

26 mei 2024 17:53

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 20

20 mei 2024 00:24

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 19

12 mei 2024 12:28
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.