Reclame

Coronapaspoort vanaf 21 juli 2021 verplicht voor bezoek aan Disneyland Paris

Heb jij je al laten vaccineren?
2 minuten om te lezen
De Franse President Emanuel Macron heeft op 12 juli 2021 aangekondigd dat een Europees Coronapaspoort vanaf 21 juli 2021 verplicht zal zijn om toegang te krijgen tot pretparken, waaronder Disneyland Paris. Dit paspoort toont aan dat je volledige gevaccineerd bent, genoeg immuniteit hebt opgebouwd of een negatieve PCR-test hebt afgelegd.

Sinds de heropening van Disneyland Paris was er geen bewijs nodig om toegang te krijgen tot de perken, wel om Frankrijk binnen te komen. Deze regels heeft de Franse President lichtjes gewijzigd. Vanaf 21 juli 2021 is het voor volwassenen (vanaf 18 jaar) verplicht om het Europese Coronapaspoort te tonen om toegang te krijgen tot Disneyland Paris. Dit kan via de app of op papier. Vanaf 30 augustus 2021 is het ook voor kinderen van 12 tot en met 17 jaar verplicht om het paspoort te tonen.

Om Disneyland Paris te mogen bezoeken moet je dus één van volgende bewijzen hebben:

  • Volledig gevaccineerd zijn met een door de EMA goedgekeurd vaccin. Dit wilt zeggen:
    - 7 dagen na de tweede injectie van het vaccin van Pfizer, Moderna of AstraZeneca
    - 28 dagen na de injectie van een eenmalig vaccin (Janssen Johnson & Johnson)
    - 7 dagen na de injectie voor vaccins toegediend aan mensen die al COVID-19 hebben gehad (slechts één dosis is nodig).
  • Een negatieve PCR- of antigeentest niet ouder dan 48 uur.
  • Wanneer je COVID-19 hebt gehad: het resultaat van een positieve RT-PCR- of antigeentest waaruit blijkt dat de betrokkene besmet is geweest, en dat sinds het verkrijgen van het testresultaat een periode van ten minste 11 dagen en minder dan 6 maanden is verstreken (beschouwd als herstelcertificaat).

Bij het tonen van de QR-code, in digitale of papieren vorm, moet je ook een geldig identiteitsbewijs voorleggen.

Wanneer je kiest voor een negatieve PCR of antigeentest, dan moet je er rekening mee houden dat wanneer je langer dan 48 uur verblijft in Disneyland Paris, je een nieuwe test moet voorleggen als de 48 uur verstreken zijn. Je kan je opnieuw laten testen in Disney Village in het gebouw waar de voormalige Buffalo Bill's Wild West Show werd gehouden. Dit testcentrum is dagelijks geopend van 08.00 uur tot 20.00 uur. Een PCR-test kost ongeveer €69 per persoon (resultaat in 24 uur) en een antigeentest €45 (resultaat in 15min).

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 14

8 april 2024 17:19

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 12

24 maart 2024 17:02

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 11

17 maart 2024 13:52
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.