Reclame

Crush's Coaster had bijna niet bestaan

Gelukkig gingen ze een andere weg!
1 minuut om te lezen
Het had niet veel gescheeld of de populaire attractie Crush's Coaster had nooit bestaan. Op de originele plannen van het gebied in het Walt Disney Studios Park stonden een kinderachtbaan en theekopjes. Dat werd door ex-Disney Imagineer Jim Shull bekend gemaakt op Twitter.

Crush's Coaster is één van de populairste attracties van het Walt Disney Studios Park. Bij de attractie staan vaak lange wachtrijen, maar de attractie had bijna niet bestaan. Het themagebied Animation Courtyard moest een gebied zijn dat de animatie van de films in de kijker moest plaatsen. Dat bestond origineel uit een theatershow, een presentatie over de animatietechniek en de attractie Flying Carpets over Agrabah.

"Dit deel van het park miste een identiteit en een doel", vertelt Jim Shull op Twitter. "Toon Studios loste dit probleem op". Voor dat Shull bij het project kwam, stond er een Barnstormer-acthbaan en theekopjes-attractie op de plannen. Een Barnstormer-actbaan is een kinderachtbaan met wagentjes in de vorm van een vliegtuig.

goofy-barnstormer-disneyland.jpeg

"Toen ik bij het project kwam, heb ik beslist om het volledige investeringsbedrag te gebruiken voor de allereerste spinning coaster". Shull bouwde uiteindelijk de Finding Nemo-achtbaan Crush's Coaster, de attractie Cars Quatre Roues Rallye en een meet-en-greet plaats.

Misschien ook interessant?

Prijzen voor suites in Disneyland Hotel bekend

22 september 2023 17:44

Het Disneyland Hotel opent op 25 januari 2024 haar deuren met een magische tranformatie

12 september 2023 22:49

Werken aan Rapunzel attractie gaan van start

10 september 2023 10:05
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.