Reclame

De Belle en het Beest attractie die er nooit kwam

Een kijkje in het verleden van Disneyland Paris
4 minuten om te lezen
Het idee voor de attractie van Belle en het Beest (Beauty and the Beast) gaat terug tot begin jaren negentig, kort na de release van de film. De attractie zou een variatie worden op de 'Enchanted Tiki Room' die je kan vinden in onder andere Walt Disney World (Florida) en Disneyland Anaheim.

De locatie van de attractie was gepland tussen Sir Mickey's Boutique en Fantasia Gelati in Fantasyland, waar zich nu een heuvel met struiken bevindt. Rond 1995 zou de attractie openen. De buitenkant zou bestaan uit twee delen. Aan de ingang zou een kasteel te zien zijn waarop de vloek van het Beest rustte met kromme, zwarte bomen, vele takken en scheuren in de muren. De uitgang zou sprookjesachtig geweest zijn en het kasteel voorstellen nadat de vloek was opgeheven.

De attractie zou bestaan uit een voorshow en een musicale hoofdshow in verschillende delen met audio-animatronics. Als je binnen kwam, dan zag je een grote kamer in het kasteel van het Beest met banken langs drie kanten waarop je moest plaatsnemen. Zo had je zicht op een prachtig decor met een grote trap, een aantal openslaande deuren, een onverlichte open haar en een lange eettafel.

Tijdens de voorshow, die verteld zou worden via een projectie in een glas-in-loodraam bovenaan de trap, kreeg je het verhaal van de vloek te horen. Gasten werden eraan herinnerd dat de vloek van het Beest enkel opgeheven kond worden als iemand onvoorwaardelijk van het Beest zou houden.

Na de voorshow zou je Belle te zien krijgen, samen met animatronic versies van LumièrePendule (Cogsworth) en mevrouw Tuit (Mrs. Potts) tijdens haar eerste nacht in het kasteel. Vervolgens zou je meegenomen worden in één van de meeste spectaculaire scènes uit de film: het muzikale nummer 'Be Our Guest'. Terwijl de muziek speelde, kreeg je een prachtige lichtshow te zien samen met borden, zingende kandelaars en dansend bestek doorheen de kamer. Mevrouw Tuit zou zich op een karretje over de vloer bewegen, terwijl een draaiende kroonluchter van het plafond neerdaalde en een gigantisch taart uit de vloer kwam.

Na dit muzikale nummer zou de bliksem inslaan en zou het tweede deel van de show beginnen. Hiervoor werd het lied 'Kill the Beast' (The Mob Song), het lied van Gasten aangepast naar 'Pas op voor het Beest'. Terwijl er water over de muren loopt en het donker in de kamer is, zou de muziek langzaam harder en harder worden totdat er bij donderslag een gigantisch grote animatronic van het Beest zou verschijnen. Groter dan die in het park rondloopt. "Deze is grotendeels geautomatiseerd, maar binnenin zou een Cast Member zitten", liet Tony Baxter (Disney Imagineer) weten in 'The Season Pass Podcast', "we wilden toch een menselijke interactie met het publiek". Het Beest zou vooral schreeuwen naar het publiek om weg te gaan. Totdat Belle hem zou doen inzien dat niet iedereen slecht is. Uit het publiek zou iemand gekozen worden die een roos naar het Beest mocht brengen. Hierdoor zou de vloek worden opgeheven.

Als laatste deel van de show zouden de kerklokken klinken en een grote rookwolk zou de kamer vullen terwijl het Beest zou veranderen in de Prins. De hele kamer zou veranderen van een donker thema, naar een vrolijk thema. Terwijl de muziek 'Tale as old as time' te horen is, zou je mevrouw Tuit en Belle en haar Prins zien dansen. Om te eindigen lopen ze samen de grote trap op en zie je het koppel verschijnen in het glas-in-loodraam.

De attractie is door financiële problemen nooit gebouwd, maar een idee gaat nooit dood bij Walt Disney Imagineering. Wie weet zien we in de toekomst deze attractie nog verschijnen. In Tokyo Disneyland zal (normaal gezien) in 2020 een dark-ride van Belle en Beest openen. Neem hier alvast een kijkje achter de schermen.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 19

12 mei 2024 12:28

Waarom je NU een trip naar Disneyland Paris moet boeken?! Check deze 10 redenen.

8 mei 2024 20:52

Van Walt Disney Studios Park naar Disney Adventure World! Alle spannende updates van de persconferentie!

14 april 2024 17:15
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.