Reclame

De Kleine Zeemeermin-attractie die er nooit kwam

Zeer jammer dat de attractie niet gebouwd is.
2 minuten om te lezen
Toen Disneyland Paris pas de poorten opende, zouden er jarenlang plannen zijn geweest om een attractie, gebaseerd op de Disney klassieker 'De Kleine Zeemeermin' te openen in het park. Door financiële tegenslag werden de plannen voor 'fase 2' echter opgeborgen..

Net na de opening van het Disneyland Park, waren er al plannen voor een groot tweede park, Disney's MGM Studios (nu Walt Disney Studios) en voor 'fase 2' van het Disneyland Park. Fase 2 zou zorgen voor een restaurant met tafelbediening waarbij je kon kijken naar een show van Belle en Beest, en een dark-ride van 'The Little Mermaid' (De Klein Zeemeermin, 1989). Deze attractie in Fantasyland gebouwd worden, tegenover 'it's a small world'.

Als bezoeker van de attractie nam je plaats in een hangende gondel in de vorm van een schelp die werd voortgetrokken door vissen. Hetzelfde systeem wordt vandaag nog gebruikt bij de attractie Peter Pan's Flight. De gondels zijn een referentie naar het begin van de film, waarbij King Triton open een schelp door het water gaat.

Verder kwam je terecht in verschillende iconische scènes uit de film, waaronder Ariel op de rots, de kus met Prins Eric en het moment waarop Ariel een akkoord maakt met Ursula. Tijdens de rit zou je de prachtige muziek uit de film horen.

De voorbereiding voor de attractie was al vergevorderd. Er was zelfs al een volledig 3D model van gemaakt, maar financieel zat Disney er niet goed voor. Hierdoor werd fase 2 van het Disneyland Park geschrapt en het nieuwe park werd maar de helft zo groot. De Kleine Zeemeermin heeft nooit haar plaats gekregen in Fantasyland, maar je kan de attractie wel beleven in Disney California Adventure Park en Walt Disney World. Het onderstaande fragment komt uit een DVD special van 'De Kleine Zeemeermin' uit 2006.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 21

26 mei 2024 17:53

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 15

14 april 2024 18:31
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.