Reclame

De Mark Twain wordt in ere hersteld

Goed nieuws voor de vervallen rondvaartboot..
2 minuten om te lezen
Goed nieuws voor de rondvaartboot 'Mark Twain'. Na er jaren als een vervallen spookschip bij te liggen, zal hij terug worden opgeknapt en rondvaren op de Rivers of the Far West.

Momenteel vaart er maar één boot op de Rivers of the Far West, namelijk de Molly Brown, het broertje van de Mark Twain die ook al een hele geschiedenis achter de rug heeft.

Op 16 mei 2005 geraakte de motor van de Molly Brown oververhit. Ondanks dat er geen zichtbaar vuur was, beschadigde de rook het schip en de motoren. De passagiers moesten geëvacueerd worden met de River Rogue Keelboats. De attractie werd voor maanden gesloten omdat de Mark Twain zelf werd opgeknapt.

Het was pas in maart 2006 dat de Mark Twain terug operationeel was en de attractie opnieuw open ging. De Molly Brown zou pas een jaar later, in april 2007 terug operationeel zijn.

In 2010 moest de Molly Brown toch volledig opnieuw gebouwd worden, de grootste opknapbeurt in de geschiedenis van de attractie. In 2011 nam hij het over van de Mark Twain, die verlaten werd achtergelaten in het droogdok.

Recente foto's en videos tonen een gehavende Mark Twain wanneer hij wordt verplaatst. Goed nieuws dus dat hij volledig wordt opgeknapt. In 2020 zal hij terug varen op de Rivers of the Far West. Disneyland Parijs is trouwens het enigste Disney-resort dat twee rondvaartboten heeft.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 6

11 februari 2024 16:21

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 2

17 januari 2024 17:48

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 1

7 januari 2024 19:00
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.