Reclame

De nieuwe parade 'Disney Stars on Parade' in detail

Een nieuwe parade voor de 25e verjaardag
5 minuten om te lezen
Dit jaar bestaat Disneyland Parijs 25 jaar. Voor de gelegenheid komt er een nieuwe parade, de Disney Stars on Parade met 8 grote praalwagens, nieuwe outfits voor de vele Disney figuren, een echte vuurspuwende draak en geweldige muziek!

Vanaf 26 maart 2017 beginnen de festiviteiten met niet alleen een nieuwe parade, maar ook 2 nieuwe shows, een vernieuwde Star Tours, Star Wars Hyperspace Mountain en Disney Illuminations, de opvolger van Disney Dreams!.

Ontdek 8 unieke werelden

“In Disney Stars on Parade, volgen we Mickey en zijn vrienden op een ontdekkingsreis naar het land van de verbeelding”, zegt Emmanuel Lenormand, Show Director van Disneyland Parijs. “We zijn begonnen met de woorden die het meest worden gebruikt door onze Gasten als ze het over Disneyland Parijs gaat. Dit heeft ons geholpen om een verhaal te maken met acht hoofdstukken, en zo veel emoties.".

Discover the Magic

De Disney Stars on Parade opent met de wagen van Tinker Bell, die ontsnapt vanuit een gigantisch sprookjesboek. De bekende fee uit Peter Pan staat centraal in de vieringen voor de 25e verjaardag. Haar beeld zal prominent aanwezig zijn als decoratie in het park. Tinker Bell wordt achtervolgt door Mickey en zijn vrienden verkleed als ontdekkingsreizigers in het Jules Verne thema.

Discover Friendship

Na Mickey ontdekken we de vriendschap tussen mens en speelgoed met de figuren uit Toy Story. De bekende raket van Buzz Lightyear trekt een grote vrachtwagen met Andy's favoriete speelgoed. De helden uit de gelijknamige films nemen je mee naar 'infinity and beyond'.

Discover adventure

Even later gaan we avontuur en zien we Simba en Nala uit The Lion King op een gigantische rots neerkijken op alles wat leeft tijdens de Circle of Life. Op deze wagen zien we ook Baloo en Mowgli uit The Jungle Book in hun natuurlijke habitat. Deze praalwagen komt uit Tokyo Disneyland.

Discover Imagination

Van de ene rots naar de andere, maar deze keer zien we Captain Hook die bovenop 'Skull Rock' zit, bang dat de krokodillen hem te pakken krijgen. Peter Pan, die kortbij is, staat aan de roer van het grote schip onder een grote maan, klaar om naar Neverland te vliegen.

“Disneyland Parijs is, bijna letterlijk, het land van de verbeelding”, vertelt Emmanuel Lenormand.

Discover a New World

Vanuit de lucht naar het diepe van de zee naar de wondere wereld van Finding Nemo en Finding Dory. De schildpad Crush zwemt boven de praalwagen vol met koraal en Nemo en Dory herinneren ons aan hun filosofie: 'Just Keep Swimming'.

Discover Enchantment

Na het element water, is het tijd voor het element vuur. Het hoogtepunt van de nieuwe Disney Stars on Parade is ongetwijfeld de echte vuurspuwende draak Maleficent uit Sleeping Beauty. Een Disney-verhaal zou niet volledig zijn als er geen strijd zou zijn tussen Prins Phillip en de 3 goede feeën (Flora, Fauna en Merryweather). Samen gaan ze de strijd aan tegen de vuurspuwende draak in steampunk-stijl uit het Jules Verne tijdperk, en proberen ze het goede te laten overwinnen. Wie zal er winnen?

Discover Romance

Gelukkig dat in de meeste Disney verhalen, het goede en de liefde altijd overwinnen in het einde. De vuurspuwende draak wordt gevolgd door 3 koninklijke koetsen met bekende prinsen en prinsessen. Rapunzel, Cinderella (assepoester) en Snow White (sneeuwwitje) zwaaien met hun respectievelijke prins vanuit deze prachtige koetsen. Een romantisch moment dat alle harten zal doen smelten.

Discover Wonder

Het grote Disney sprookjesboek dat door Tinker Bell geopend werd, wordt afgesloten met de heldinnen Anna en Elsa uit Frozen. Vanop het balkon van hun ijskasteel, vergezeld van Olaf, Sven en Kristoff, zwaaien ze naar het publiek.

Een blik achter de schermen

In de tweede aflevering van 'My Sparkling 25' krijgen we een exclusieve blik achter de schermen van de parade. We worden meegenomen in de loods waar de praalwagens worden gemaakt. Hier zien we onder andere de praalwagens van Finding Nemo, Frozen en Mickey.

Lees het volledige bericht hier of bekijk deze video waarin Emanuel, Show Director in Disneyland Parijs ons meeneemt.

Le Parisien

De Franse krant Le Parisien mocht aanwezig zijn tijdens één van de nachtelijke repetities van de nieuwe Disney Stars on Parade. Bekijk de video hier:

Concept Art

Er verschenen online al enkele concept arts over de nieuwe parade, met name de eerste praalwagen van Tinker Bell en de laatste van Anna en Elsa uit Frozen. Welke muziek zal afgespeeld worden, is nog een raadsel, maar volgende DLRPExpress FR zou het dezelfde zijn als in Tokyo.

Eerste preview muziek

Er is een eerste preview van de muziek voor de parade verschenen. Het liedje 'lost in the magic' lijkt op de muziek uit de parade van Tokyo. Het klinkt net iets anders dan de muziek die we normaal gewoon zijn, maar een kleine opmerking is dat we niet weten hoe deze muziek is opgenomen.

Misschien ook interessant?

Waarom je NU een trip naar Disneyland Paris moet boeken?! Check deze 10 redenen.

8 mei 2024 20:52

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47

Studio 1 opent begin 2025 als 'World Premiere'

13 april 2024 20:20
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.