Reclame

Derde runDisney hardloop evenement in september 2018

Haal je loopschoenen maar boven!
4 minuten om te lezen
Het populaire hardloopevenement keert terug van 20 tot en met 23 september 2018. Over meerdere dagen kan je deelnemen aan verschillende loopwedstrijden, van een kidsrun, de 5km door de parken en de halve marathon. Een must do voor elke sportende Disney-fan!

Voor iedereen

Iedereen kan deelnemen, of je niet een echte loper bent of niet. Er zijn aangepaste runs te vinden voor elk type sporter. Langs het traject staan deelnemers en Cast Member je aan te moedigen en als loper is er de mogelijkheid om met Disney-figuren op de foto te gaan die uitgedost zijn in hun loopoutfit.  Nieuw dit jaar: de 10km.

Op vrijdag 21 september start de 5km om 20u. Iedereen vanaf 5 jaar mag deelnemen. Een dag later (22/9) moet je al vroeg uit de veren als je wilt deelnemen aan de 10km. Deze start al om 7u 's ochtends. De kidsrun start op dezelfde dag om 11u met de afstanden 100m, 200m en 1km. Dit voor kinderen van 1 tot en met 12 jaar.

Als laatste en hoogtepunt, de halve marathon (vanaf 18 jaar) start op zondag 23 september om 7u 's ochtends.

Iedere km is magisch

Dit evenement is uniek voor elke hardlopende Disney-fan! Het is de tweede keer dat je al lopende door de Disney parken de magie kan ontdekken. Tenzij je natuurlijk altijd naar je favoriete attractie loopt ;).

De eindtijd is niet belangrijk. Het gaat om de ervaring van de magie. Je kan tijdens het lopen op de foto met verschillende Disney-figuren die langs het parcours staan om je aan te moedigen. Ook zijn er muzikale groepen die de nodige sfeer brengen. Disneyland Parijs doet er alles aan om elke kilometer die je loopt magisch te maken.

Parcours

In 2018 zal het parcours identiek zijn aan dat van de vorige jaren en loop je door de parken, langs de Disney hotels, Disney Village en Val d'Europe. De kids run zal gelopen worden rondom Lake Disney met diverse afstanden (100m, 200m en 1km) voor de verschillende leefdtijdcategoriën.

De 5km wordt in het Walt Disney Studios Park gelopen, na de sluiting van het park. Alle anders runs starten naast de winkel World of Disney en eindigen bij het parkeerterrein dat tegenover het Disney hotel Disney's Newport Bay Club ligt.

Bij de halve marathon loopt je door het Walt Disney Studios Park, het Disneyland Park, Disney Village, rondom lake Disney en door Val d'Europe.

Voor de 10km is het parcours nog niet bekend. Wil je al eens oefen tijdens je verblijf? Volg dan het uitgestippelde joggingparcours.

Pasta buffet

Dit jaar is er geen speciale runDisney party in het Walt Disney Studios Park, maar zal er een pasta buffet voorzien zijn in Disney's Hotel New York. Voorzie je lichaam van trage caloriën voor de halve marathon de volgende dag. Het buffer is beschikbaar om 18.00 uur of 21.00 uur. Tickets kosten €32 per persoon.

PhotoPass

Er zijn ook twee verschillende PhotoPass pakketten beschikbaar voor een blijvende herinnering van je loopprestatie. Voor professionele foto's van iedere deelnemer tijdens de wedstrijd betaal je € 39 per pakket. Hetzelfde pakket + foto's in de parken bij Disney figuren en attracties met fotosysteem kost je € 74 per pakket. Best leg je dit al op voorhand vast.

Health expo

Tijdens het all-you-can-eat buffer krijg je gezond eten, maar wil je nog meer tips over het lopen, gezond eten of al die calorieën? De runDisney Health & Wellness Expo is geheel gewijd aan sport en wellness en opent haar deuren in de Disney Events Arena in Disney Village van donderdag 20 september tot en met zondag 23 september.

  • Donderdag 20/9: 15.00u tot 20.00u
  • Vrijdag 21/9: 10.00u tot 20.00u
  • Zaterdag 22/9: 09.00u tot 19.00u

Tickets

De prijzen voor de tickets zijn de volgende (exlusief verblijf en toegang tot de parken):

  • Halve marathon: €75 per persoon
  • 10km: €55 per persoon
  • 5km: €35 per persoon
  • Kids run: €12 per kind

Volledige arrangementen met een verblijf in één van de Disney hotels zijn beschikbaar via de Disney reserveringslijn, zonder aanbieding en met een minimum van 2 nachten / 3 dagen.

Meer informatie & tickets + verblijf boeken op http://run.disneylandparis.com/bookings/how-book-your-bib.

Let wel op! Als je tickets hebt gekocht voor de loopwedstrijd, mag je lopen door beide parken, maar als je na de wedstrijd nog terug naar het Disneyland Park of Walt Disney Studios Park wilt gaan voor enkele attracties te doen, heb je geldige toegangstickets nodig! Deze zijn niet inbegrepen. Ook je verblijf is niet inbegrepen! Kijk op de aanbiedingen om nog een verblijf, inclusief toegangstickets, te boeken.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 22

2 juni 2024 22:45

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 19

12 mei 2024 12:28

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 18

5 mei 2024 17:35
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.