Reclame

Disney gaat je voeten tracken

Nieuwe patent aanvraag door Walt Disney Company
1 minuut om te lezen
Een opmerkelijke aanvraag van een patent door de Walt Disney Company. Het patent houdt in dat Disney de voeten van zijn gasten wilt gaan bij houden om zo de ervaring in de parken te verbeteren.

Het idee is dat een verborgen camera foto's maakt van je schoenen als je het park binnenkomt. Deze camera maakt een kleurenfoto, diepteprofiel en een 3D scan, wat resulteert in een unieke handtekening. Disney wilt hiervoor gebruik maken van de camera's van Microsoft Kinect.

"Stijlen van schoenen variëren typisch sterk in uiterlijk, kleur en slijtage. Dit helpt het systeem om verwarring te verminderen voor het identificeren van een persoon en in gevallen waar twee mensen dezelfde of soortgelijke schoenen dragen.", aldus Disney.

Geen gedoe dus met een irisscan of vingerafdrukken, waarbij de gast altijd zelf een actie moet ondernemen. Met het tracken van de schoenen wilt Disney bijhouden in welke wachtrijen je staat, waar je je bevindt in de parken en welke weg je aflegt om zo suggesties te doen om je ervaring in de parken te verbeteren.

De mogelijkheden met deze technologie zijn eindeloos! Zo kan je bij het verlaten van een attractie op schermen een boodschap tonen met je eigen naam in. Als je op voorhand je interesses in eten of Disney merchandise doorgeeft, dan kunnen ook suggesties worden gegeven als je langs een restaurant of winkel wandelt. Wachtrijen kunnen ook korter worden door suggesties om eerst een andere attractie te doen en met een FASTPASS later terug te komen.

Mogelijkheden genoeg.. Maar we moeten wachten tot Disney met de uitwerking komt.


Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 19

12 mei 2024 12:28

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 18

5 mei 2024 17:35

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.