Reclame

Disney gaat meer focussen op diversiteit en gelijkheid

Met een aanpassing van de trainingen
1 minuut om te lezen
Disney wilt in de toekomst meer focussen op de waarden 'diversiteit' en 'gelijkheid' in de parken, attracties, shows en ook Cast Members. De trainingen van de Cast Members werd alvast aangepast.

"To all who come to this happy place.. welcome". Deze legendarische woorden werden door Walt Disney uitgesproken. Al jaren lang is iedereen welkom in de Disney-parken. Cast Members krijgen voor ze starten met hun job een training over hoe ze de magie in de parken tot leven brengen. De training draait rond de vier kernwaarden van het bedrijf, of in Disney-termen, sleutels: veiligheid, beleefdheid, show en efficiëntie.

Nu komt er een vijfde sleutel bij: inclusiviteit. "We moeten altijd voorruit denken", zegt Josh D'Amaro, Chairman, Disney Parks, Experiences and Products. Diversiteit en gelijkheid zal in de toekomst dus belangrijker worden voor Disney. "Elke gast mag in Disney zichzelf zijn en zal worden behandeld met respect."

De nieuwe sleutel of kernwaarde zal in de toekomst zorgen voor betere, diverse shows, entertainment, films en attracties. Er zal meer rekening gehouden worden met de afkomst, culturen en tradities van mensen en stammen. Ook de Disney-merchandising zal veranderen, met respect voor de mensen met een beperking.

De dresscode van de Cast Members wordt ook flexibeler. Tot nu toe was de look van een Cast Members strikt vastgelegd. Daar komt verandering in. Zo krijgen Cast Members meer keuze in hun outfits, haardracht, het dragen van sieraden en zelfs het tonen van hun tattoos.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 9

3 maart 2024 19:00

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 8

25 februari 2024 16:15

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 6

11 februari 2024 16:21
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.