Reclame

Disney-klassieker Bambi krijgt een live-action remake!

Nostalgie ten top! Inclusief zakdoeken..
1 minuut om te lezen
Haal de zakdoeken alvast maar boven, want Disney werkt momenteel aan een live-action remake van de Disney-klassieker, Bambi. De tekenfilm kwam werd voor het eerste vertoond op 13 augustus 1942 en is de volgende in de rij om een nieuw jasje te krijgen.

Voor het scenario van de film te schrijven, sprak Disney Geneva Robertson, die Captain Marvel speelt, en Lindsey Beer aan. Zij kregen de opdracht om één van de meeste populaire tekenfilms opnieuw naar het grote scherm te brengen. Bambi kreeg al eens een vervolg in 2006, maar als een tekenfilm.  Of dit vervolg wordt meegenomen, is niet geweten.

De film is gebaseerd op het boek 'Bambi, ein Leben im Walde' uit 1923 van de Oostenrijks-Hongaarse auteur Felix Salten en gaat over het jonge hertje Bambi. Hij wordt bij zijn geboorte uitgeroepen tot 'Prins van het Bos' en leeft een gelukkig leven samen met zijn vrienden Bloempje en Stampertje. Wanneer hij ouder, wordt zijn moeder doodgeschoten door jagers en wordt Bambi noodgedwongen om alleen te overleven. Op een dag komen de jagers terug en is het aan Bambi om de andere herten in veiligheid te brengen.

Sinds 2010 brengt Disney live-action remakes uit van zijn eigen animatiefilms. Afgelopen jaar waren 'The Lion King' en 'Aladdin' grote hits. Dit jaar verschijnt ook 'Mulan' in de filmzalen.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 24

16 juni 2024 21:52

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 20

20 mei 2024 00:24

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 19

12 mei 2024 12:28
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.