Reclame

Disney magie verstoord door storm Ciara

Veel attracties gesloten en shows afgelast
2 minuten om te lezen
Gisteren trok stom Ciara niet alleen over België, maar natuurlijk ook over Disneyland Paris. In de Disney-parken staat de veiligheid van de gasten hoog op de prioriteitenlijst en hierdoor werden enkele attracties gesloten, shows geannuleerd en bepaalde delen van de parken afgezet.

De storm raasde over de Disney-parken met snelheden van 110 km per uur met uitschieters tot 130 en zelfs 140 km per uur. Gekoppeld met de verwachte regen die dag, moest Disneyland Paris noodgedwongen hun entertainment programma aanpassen om de gasten van de parken, en de Cast Members, te beschermen.

Vroeg in de namiddag werd er besloten om het gebeid rond het kasteel van Doornroosje af te zetten. Bij een vorige stom vielen er stukjes van de torens naar beneden. Verder werden de Disney Stars on Parade en Frozen: A Musical Invitation geannuleerd. Ook de avondshow Disney Illuminiations ging niet door. Alle vuilnisbakken werden uit voorzorg plat op de grond gelegd. Aangezien het bord van het buffetrestaurant Plaza Gardens leek te wankelen, werd ook dit gebied preventief afgezet door de brandweer.

In het Walt Disney Studios Park ging het meeste entertainment van het Star Wars-seizoen niet door, waaronder de avondshow Star Wars: A Galactic Celebration.

Kort na de middag werden ook attracties zoals Alice's Curious LabyrinthLe Carrousel de LancelotAutopiaOrbitronDumbo The Flying ElephantLa Cabane des RobinsonToy Soldiers Parachute DropLes Tapis Volants - Flying Carpets Over Agrabah gesloten.

Ook vandaag zijn de effecten van de storm nog voelbaar. Zo blijft het gebied rond het kasteel van Doornroosje en de attracties Dumbo The Flying ElephantLe Carrousel de LancelotOrbitron en Toy Soldiers Parachute Drop gesloten.

Foto's: ED92 & DLPReport

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 12

24 maart 2024 17:02

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 11

17 maart 2024 13:52

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 7

19 februari 2024 21:58
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.