Reclame

Disney neemt 21st Century Fox over, maar wat betekent dat voor Parijs?

Opnieuw een overname door The Walt Disney Company
2 minuten om te lezen
The Walt Disney Company neemt de grote Hollywood studio '21st Century Fox' over. Hierdoor krijgen ze de rechten van alle films en de televisiezenders van de Hollywood studio in handen. Maar wat kan dit betekenen voor Disneyland Parijs?

21st Century Fox werd opgericht in 1915 en is één van de grootste filmstudio's ter wereld. Hun portefeuille bevat onder andere films zoals Ice Age, Titanic, The Night At The Museum, The Simpsons, Family Guy, Avatar, Home Alone, Wolverine, X-Men en nog vele andere.

Door de overname worden ze ook de grootste aandeelhouder van Hulu, een online streamingsdienst. The Walt Disney Company heeft al langer plannen om een eigen soort 'Netflix' te bouwen. Nu kunnen ze hun aanbod aan films en series online serieus uitbreiden.

Of deze overname invloed zal hebben op de parken is nog af te wachten, maar de kans is natuurlijk groot. Toen The Walt Disney Company in 2009 Marvel Entertainment overnam, zag je voor het eerst Spider-Man in de parken verschijnen. In Parijs krijgt Marvel in 2018 zelfs zijn eigen seizoen. Aan de andere kant van de oceaan, in het Amerikaanse resort in Florida hebben ze recent nog een volledig Avatar themaland geopend met spectaculaire decors en attracties.

Hoe de toekomst van Parijs er zal uitzien is dus nog niet zeker, maar door de overname heeft Disney opnieuw een divers aanbod aan Disney-figuren die door de parken kunnen lopen en verschillende mogelijkheden voor thematisering van volledige themalanden en attracties.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47

Nieuwe avondshow met Doctor Strange en Wanda in Avengers Campus

13 april 2024 19:54

Disney Davy Crockett Ranch wordt gerenoveerd met personages uit DuckTales

13 april 2024 19:47
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.