Reclame

Disney-ontwerper Tony Baxter onthult enkele Disneyland Parijs-geheimen

Tijdens een rondleiding voor Cast Members
1 minuut om te lezen
Enkele Cast Members kregen een privé rondleiding door Disney-ontwerper Tony Baxter. Tijdens een wandeltocht door Frontierland vertelt hij over de geschiedenis van Disneyland Parijs, enkele leuke anekdotes tijdens het bouwen van de attracties en de eerste openingsjaren.

Zo vertelt hij waarom in Parijs er slechts één fort is bij de ingang van Frontierland, waarom Phantom Manor zijn naam gekregen heeft en van waar de decorstukken van Big Thunder Mountain vandaan komen.

Het was niet de bedoeling om Big Thunder Mountain te bouwen. Er was eerst een attracties voorzien zoals Pirates of The Caribbean, die het verhaal van het Wilde Westen vertelde. Maar door veel tegenkanting waarom dit het eerste park zou zijn zonder een Pirates-attractie, werd uiteindelijk gekozen om toch een achtbaan te bouwen.

In 1992, toen het park open ging, was dit zo populair dat de ontwerpers een pak geld kregen om enkele kleine attracties toe te voegen om het volk beter te verdelen. The Chaparral Stage, Casey Jr, Temple of Peril en vele andere attracties werden toen toegevoegd.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 15

14 april 2024 18:31

Disney Davy Crockett Ranch wordt gerenoveerd met personages uit DuckTales

13 april 2024 19:47

Disney Electrical Sky Parade langer te zien in Disneyand Paris

13 april 2024 19:38
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.