Reclame

Disney & Pixar short film festival

2 minuten om te lezen
Ben je een fan van Disney of Pixar films? Goed nieuws! Er is een extra attractie voor je in het Disneyland Park. Het Disney & Pixar short film festival.

Discoveryland Theatre

Het film festival speelt zich af in het Discoveryland Theatre, gelegen langs Star Tours (binnenkort Star Tours 2). Dit theater heeft pas sinds kort zijn nieuwe naam. Vroeger werden hier onder de naam 'CineMagique' de 4D films 'Honey, I shrunk the kids' en 'Captain EO' afgespeeld. CineMagique is niet te verwarren met het gelijknamige theater in Walt Disney Studios. In april 2015 speelde voor het laatst de film Caption EO. Hierna werd het theater hoofdzakelijk gebruikt voor het afspelen van previews voor nieuwe Disney films.

3 Disney & Pixar films

Wanneer je het Discoveryland Theater binnenkomt, krijg je een 3D bril waarmee je de denkbeeldige wereld van drie geanimeerde korte films kan ontdekken. Deze zijn: Get a horse!, For the Birds en La Luna.

Get a horse!

Deze korte film is een mix van traditionele animatie in zwart-witte en 3D CGI afbeeldingen, gemaakt van de originele afbeeldingen van Mickey Mouse met geluiden uit het archief dat werd opgenomen door Walt Disney zelf.

For the Birds

Deze film start met een groep van kleine vogels op een telefoonlijn. Vervolgens komt er een rare vogel aangevlogen die probeert te landen op de telefoonlijn. Dit echter tot vermaak van de andere vogels, maar wie laatst lacht.. Best lacht!

La Luna

Deze film is een tijdloos verhaal van het ongewoon leren van een jongen. Voor het eerst op een avond nemen zijn vader en grootvader hem mee werken. In een grote houten boot varen ze weg naar een plaats waar geen land meer in zicht is. Ze stoppen en wachten.. Er volgt een grote verrassing als de jongen ontdekt wat voor ongewoon werk zijn familie doet. Zal hij het voorbeeld van zijn vader en grootvader volgen?

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 23

9 juni 2024 21:44

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 19

12 mei 2024 12:28

Waarom je NU een trip naar Disneyland Paris moet boeken?! Check deze 10 redenen.

8 mei 2024 20:52
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.