Reclame
terug

Disney schenkt 4 miljoen euro voor de heropbouw van de Notre-Dame

Ook Disney draagt zijn steentje bij

1 minuut om te lezen

Deel dit artikel

Op deze pagina

  Disney CEO Bob Iger kondigde via de sociale media website Twitter aan dat ook The Walt Disney Company zal bijdragen aan de heropbouw van de Notre-Dame in Parijs, dat werd getroffen door een hevige brand.

  "De Notre-Dame is een symbool van geloof, hoop, schoonheid, inspiratie en ontzag", tweet Bob Iger op Twitter. "We steunen onze vrienden en buren in Parijs met oprecht medeleven en doneren 5 miljoen dollar (ruim 4,4 miljoen euro) voor de renovatie van dit meesterwerk."

  De Notre-Dame ligt op ongeveer 40 km van Disneyland Parijs en speelt een belangrijke rol in de Disney-film 'The Hunchback of Notre Dame' uit 1996. Niet alleen The Walt Disney Company, maar ook andere hebben een donatie gedaan waardoor er ondertussen meer dan 800 miljoen euro is opgehaald, meer dan genoeg voor de renovatie. Volgens President Emmanuel Macron zouden de werkzaamheden binnen vijf jaar zijn afgerond.

  Ondertussen verspreiden op sociale media meer en meer berichten waarom bekende bedrijven en personen een donatie kunnen doen voor een kathedraal, maar niet om andere wereldproblemen aan te pakken zoals hongersnood en droogte.. Benieuwd of Disney ook reacties zal krijgen..

  Misschien ook interessant?

  Het wekelijkse Disney-overzicht - week 27

  7 juli 2024 16:05

  Het wekelijkse Disney-overzicht - week 22

  2 juni 2024 22:45

  Het wekelijkse Disney-overzicht - week 21

  26 mei 2024 17:53
  Je verblijf in Disneyland Paris
  Zin in een trip naar de magie?

  Bekijk de aanbiedingen

  Geniet van betoverende kortingen en onvergetelijke arrangementen, speciaal ontworpen voor jouw droomreis. Maak je klaar voor avontuur, ontmoetingen met geliefde personages en ongeëvenaarde magie.