Reclame

Disney+ viert lancering in België met street-art

Is het jou al opgevallen?
2 minuten om te lezen
Disney+ is op 15 september 2020 gelanceerd in België. Om dat te vieren werden vijf steden in België voorzien van street-art gebaseerd op 'The Mandalorian', Marvel, The Imagineering Story, Forky en National Geographic.

In Gent werd Kitsune Jolene geïnspireerd door de Disney+ Original ‘The Marvel Hero Project’. Deze serie zonder script deelt de positieve impact die verschillende jonge, echte helden hebben in hun eigen gemeenschappen in heel Amerika. Deze buitengewone, inspirerende kinderen hebben hun leven gewijd aan onzelfzuchtige daden die getuigen van moed en zelfopoffering. Nu viert Marvel hen als de echte superhelden die ze zijn, vereeuwigd in hun eigen stripboek, terwijl ze zich aansluiten bij Marvel's Hero Project.

Echte Star Wars-fans kunnen niet wachten om de Disney+ Original ‘The Mandalorian’ te ontdekken. Op het Leopoldplein in Antwerpen kan je een gigantische Mandalorian en The Child zien. Een kunstwerk van Toon Van Ishoven. De serie speelt zich af vijf jaar na de val van het Galactisch Keizerrijk en voor de opkomst van de First Order. Het volgt een eenzame premiejager in de buitenrand van het sterrenstelsel.

Op de Nieuwe Graanmarkt in Brussel kan je een muur zien die gebaseerd is op 'Disney Imagineering Story', gemaakt door Cee Pil. In deze serie krijg je een kijkje achter de schermen van Walt Disney Imagineering, het bedrijf achter de Disney-parken. Het bedrijf werd gesticht door Walt Disney in 1952 om de bouw van Disneyland te verwerkelijken.

In Charleroi heeft kunstenaar Smok Forky laten schitteren op een muur. In een nieuwe Disney+ Original 'Forky Asks A Question', stelt Forky vragen over hoe de wereld werkt. Onderwerpen zoals 'Wat is liefde?', 'Wat is tijd?' komen aan bod.

In Luik kan je street-art zien van Whoups. De tekening laat een oceaan zien, één van de vele onderwerpen die op National Geographic aan bod komen.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 20

20 mei 2024 00:24

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 18

5 mei 2024 17:35

Studio 1 opent begin 2025 als 'World Premiere'

13 april 2024 20:20
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.