Reclame

Disney werkt aan een nieuwe Star Wars-film

Die geruchten doen toch de ronde...
1 minuut om te lezen
Als we het Amerikaanse entertainmenttijdschrift Variety mogen geloven, dan werkt Disney’s productiemaatschappij Lucasfilm aan een nieuwe Star Wars-film. De vorige film was nog maar net te zien in de zalen, en werd gemengd onthaald door fans.

In december 2019 kwam de voorlopig laatste film van de Star Wars-saga uit. Met 'The Rise of Skywalker' zette Lucasfilm een einde aan de Star Wars-reeks. Toch niet, zo blijkt! Ondanks dat deze film met gemengde gevoelens werd onthaald, gaan de geruchten de ronde dat het de productiemaatschappij aan het werken is aan een nieuwe film. Sterker nog, in 2022, 2024 en 2026 zouden er nieuwe Star Wars-films in de filmzalen te zien moeten zijn.

Veel details over de nieuwe film zijn er nog niet. Regisseur J.D. Dillard zou betrokken zijn bij de productie. Hij zou de eerste Afro-Amerikaanse regisseur zijn die de creatieve leiding zou krijgen bij een film van Star Wars. Of hij enkel de leiding zal doen, of ook regisseren, is niet geweten. Verder werd ook de scriptschrijver Matt Owens genoemd.

De nieuwe Star Wars-film zou plaatsvinden op Exegol, de Sith-planeet die vorig jaar in Star Wars: The Rise of Skywalker is geïntroduceerd als de locatie van het laatste gevecht tussen het verzet en de troepen van de Emperor. Het is ook de thuisbasis van de Sith Eternal-cultus, waarvan we ook een glimp kregen in de film. Misschien geeft deze nieuwe film het publiek een kans om meer te leren over de planeet en hoe precies de Emperor tot leven werd gewekt.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 11

17 maart 2024 13:52

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 8

25 februari 2024 16:15

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 7

19 februari 2024 21:58
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.