Reclame

Disneyland Parijs bestaat 24 jaar

None
2 minuten om te lezen
Exact 24 jaar geleden opende Disneyland Parijs voor het eerst zijn deuren voor het grote publiek. Het begin van een mooi verhaal en voor vele hun 'happy place'.

Tokyo Disneyland

De plannen om een Disney pretpark te maken buiten Amerika waren niet nieuw. Al in in de jaren 70 wou The Walt Disney Company een park openen in Europa. Na de succesvolle opening van Tokyo Disneyland in 1983 was de trend gezet. Dit park bleek een enorm succes te zijn en bewees dat de formule van Disney ook buiten Amerika werkt.

Vanaf 1984 begon de zoektocht naar een nieuwe locatie. Hier werd ook gedacht aan een locatie op mijnsite van Limburg in België. Dit was één van de 1200 locaties. Uiteindelijk werd het Marnee-la-Vallée, 32 km ten oosten van Parijs.

Opbouw

In 1985 werd de overeenkomst getekend voor de locatie, maar het zou nog 3 jaar duren eer de eerste architecten werden uitgenodigd voor een wedstrijd. Zij moesten een plan bedenken voor een pretpark met bijhorende hotels. Hun opdracht was een Europese vorm te maken van het Amerikaanse resort.

De totale bouw van Disneyland Parijs heeft 7 jaren geduurd.

Walt Disney Studios Park

Oorspronkelijk zou in 1996 het tweede park worden geopend. Een park rond de filmindustrie en gebaseerd op het Amerikaanse park Disney's Hollywood Studios. Door een financiële crisis werd het project stilgelegd en uiteindelijk zou een kleinere versie van het park met 10 attracties worden geopend in 2002.

Het grote succes van dit park bleef echter uit omdat het park niet dagvullend was en door de recessie volgend op de aanslagen van september 2001.

Ondertussen zijn er een groot aantal attracties toegevoegd, waaronder de darkride Ratatouille: L’Aventure Totalement Toquée de Rémy, Crush's coaster en de Hollywood Tower of Terror.

Toekomst

Wat de toekomst brengt, is koffiedik kijken. Volgens The Walt Disney Company is het Walt Disney Studios park nog niet dagvullend genoeg en zal worden uitgebreid met een aantal attracties.

Ook in het Disneyland park worden een aantal grote attracties vernieuwd voor de 25e verjaardag in 2017, waaronder Big Thunder Mountain, Space Tours, Thunder Mesa Riverboat Landing, Disney's Railroad, Studio Tram Tour, Peter Pan's Flight en Animagique. 

Misschien ook interessant?

Geniet van betoverende belevenissen in Disneyland Paris

10 maart 2024 17:30

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 10

10 maart 2024 16:19

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 6

11 februari 2024 16:21
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.