Reclame

Disneyland Parijs geeft een uitleg waarom Phantom Manor nog altijd gesloten is..

De opknapwerken zijn nog altijd bezig...
1 minuut om te lezen
De opknapwerken van de populaire attractie Phantom Manor in het Disneyland Park duren al maanden langer dan gedacht. De attractie zou eerst openen in oktober 2018, maar deze datum werd al 2 keer uitgesteld. Disneyland Parijs geeft nu voor de eerste keer een uitleg voor de vertragingen.

Phantom Manor is al gesloten van januari 2018 en zou normaal openen in oktober 2018, net voor de start van het Halloween-seizoen. Deze datum werd echter al een paar keer verlaat. Momenteel zou de attractie terug open gaan ergens in de lente van 2019.

Tot nu toe wilde Disneyland Parijs niets kwijt over de vertragingen, maar laat nu toch iets los. De vertragingen zouden komen door een samenloop van omstandigheden. "Er zijn zeer veel technische onderdelen vernieuwd. Het testen hiervan duurt langer dan we hadden gedacht.", vertelt een woordvoerder. "We willen ervoor zorgen dat elk detail goed zit en dit vraagt de nodige tijd.".

In de ruimtes enkel toegankelijk voor Cast Members, werd ook een kleine hoeveelheid asbest aangetroffen. Hoewel de hoeveelheid niet schadelijk is, is toch beslist om deze te verwijderen. De procedure om asbest te verwijderen neemt extra tijd in beslag omdat dit op een heel veilige manier moet gebeuren.

Het verhaal van de attractie werd ook vernieuwd. Zo komen eindelijk te weten wie de Phantom nu werkelijk is. Het aanpassen van alle decors en de lichteffecten heeft langer geduurd wegens technische moeilijkheden.

De exacte openingsdatum is niet bekend, maar bronnen spreken van een datum begin mei 2019. De attractie zal dan 1,5 jaar in onderhoud zijn geweest.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 21

26 mei 2024 17:53

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 19

12 mei 2024 12:28

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 18

5 mei 2024 17:35
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.