Reclame

Disneyland Parijs heeft plannen voor een nieuwe Tron-achtbaan

Spectaculaire nieuwe achtbaan komt naar Parijs
1 minuut om te lezen
Disneyland Parijs heeft bij Vekoma, de Nederlandse achtbaanbouwer, een offerte aangevraagd voor het bouwen van een nieuwe spectaculaire achtbaan. Volgens insiders zou het gaan om een Tron-achtbaan, die momenteel al te beleven is in Shangai Disneyland.

Dat Disneyland Parijs een nieuwe achtbaan wilt bouwen is niet nieuw. Dit werd al door The Walt Disney Company bekend gemaakt tijdens de overname. Tegen 2024 wilt TWDC in het Walt Disney Studios Park nieuwe Marvel attracties en entertainment hebben.

De nieuwe achtbaan zou een kopie zijn van de TRON Lightcycle Power Run in Shanghai Disneyland, een overdekte lanceerachtbaan waarbij passagiers voorovergebogen zitten op motoren. Het thema van de achtbaan is gebaseerd op de Disney TRON-films uit 1982 en 2010. Het gaat niet om een rustige achtbaan, want de topsnelheid bedraagt 95 km per uur.

Eerder werd aangekondigd dat er een nieuw seizoen zal plaatsvinden in het Walt Disney Studios Park in 2018, namelijk de Marvel Summer of Super Heroes. In 2021 opent in het Amerikaanse Magic Kingdom in Florida dezelfde achtbaan.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 24

16 juni 2024 21:52

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 21

26 mei 2024 17:53

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 17

28 april 2024 19:23
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.