Reclame

Disneyland Parijs kweekt zijn eigen groenten

Hotel Cheyenne is de place-to-be
1 minuut om te lezen
In de 9e aflevering van 'My Sparkling 25' neemt Stephanie ons meer in de initiatieven die Disneyland Parijs neemt op het gebied van biodiversiteit door het kweken van eigen groenten en het produceren van honing.

"In hotel Cheyenne zijn er groentetuinen aangelegd die de groenten leveren voor de Ratatouille van Bistro Rémy", vertelt Gael Reverdy, tuinman van Disneyland Parijs. De groentetuinen bestaan er al sinds de opening van het hotel, maar pas vanaf de opening van de attractie Ratatouille werd beslist om ook groenten te kweken voor de restaurants in Disneyland Parijs.

Zo wordt er bijvoorbeeld bieslook gekweekt voor het restaurant Blue Lagoon, lavendel voor Agrabah Café en wortel, tomaat, aubergine, courgette en paprika voor de Ratatouille van Bistro Rémy.

Verder heeft Disneyland Parijs nog een 300 bijenkasten waar ongeveer 1000 kg honing geproduceerd wordt per jaar. Deze honing wordt verkocht in de parken, aangeboden bij het ontbijt in verschillende hotels en gebruikt in cakes en taarten die te koop zijn in de parken.


Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 48

3 december 2023 20:48

Asha uit Disney Film 'Wish' binnenkort te ontmoeten in Disneyland Paris

19 november 2023 22:28

Speciaal cadeau te krijgen in Disney Hotels tijdens kerstperiode

16 november 2023 22:42
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.