Reclame

Disneyland Parijs lanceert de Pixie Play app

Verzamel Pixie dust doorheen het park.
1 minuut om te lezen
Voor de lancering van de vieringen voor de 25e verjaardag van Disneyland Park, heeft Disneyland Parijs een nieuwe app Pixie Play gemaakt. De bedoeling van de app: zo veel mogelijk Pixie Dust verzamelen in het park.

De app werd ontwikkeld voor de genodigden van het evenement. Door het scannen van een afbeelding van Tinkerbell dat op hun badge stond, kregen ze toegang tot de app.

Voor het Pixie Dust te verzamelen, moest je een aantal opdrachten voltooien. Ze moest je bijvoorbeeld een selfie nemen en deze delen op sociale media, of op schattenjacht om dingen zoeken in het park die afgebeeld staan op een foto. Eens in een bepaalde straal rond dit object, kreeg je de volgende locatie. Zo werd de Gast meegenomen op een hele trip rond het park en ontdekte je leuke trivia.

Om dit allemaal soepel te laten verlopen werden op strategische plaatsen WiFi-hotspots gezet. Niet iedereen heeft immers mobiele data, zeker niet in het buitenland. Omdat dit heel wat werk is voor een app die slechts één dag gebruikt werd, roept dit de vraag op of dit niet eerder een WiFi-test was om de mogelijkheden te bekijken.

Later dit jaar zou immers in het Walt Disney Studios Park de eerste hotspots toegankelijk worden voor de Gasten.

Als je de app nu zou downloaden, dan kan je er jammer genoeg niet veel meer doen. Meer over de lancering van de vieringen? Lees dan deze blogpost.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47

Studio 1 opent begin 2025 als 'World Premiere'

13 april 2024 20:20

Disney Electrical Sky Parade langer te zien in Disneyand Paris

13 april 2024 19:38
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.