Reclame

Disneyland Parijs ontruimd na horen van knallen

Een kapotte roltrap zorgde deze avond voor heel wat paniek
1 minuut om te lezen
Disneyland Parijs is zaterdagavond opgeschrikt door enkele luiden knallen. Aangezien sommige gasten dachten dat het om geweerschoten ging, ontstond er paniek waarop de parken werden ontruimd. Het Franse Ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigt echter dat er geen incident was, maar dat de oorzaak een defecte roltrap was.

Door de knallen, waren er al snel geruchten dat het om geweerschoten ging. Op beelden op sociale media zijn mensen te zien die in paniek weglopen. De Disney-parken en Disney Village ging onmiddellijk in lockdown en gasten werden naar restaurants en winkels geleid die daarna door veiligheidsagenten op slot werden gedaan.

"Ik stond in een Disney-winkel toen ineens mensen begonnen te gillen en te lopen. Door de drukte werd ik omver gelopen.", vertelt een ooggetuige. "Het leek net een film. Overal hoorde je sirenes en stonden er politie-, brandweer- en ziekenwagens.

In de winkels en restaurants moesten sommige gasten urenlang wachten tot ze één voor één werden geëvacueerd door zwaarbewapende politie. Tijdens de evacuatie werd elke gast meermaals gefouilleerd.

"Het was super eng", schrijft een ooggetuige op Facebook. "We zagen ineens honderden mensen op ons af rennen en dan ga je zelf ook mee rennen. De kinderen waren helemaal van slag.".

De brandweer, politie en zelfs militairen kwamen ter plaatse om de evacuatie in goede banen te leiden. De knallen zouden afkomstig zijn van een technisch probleem met een roltrap die een knal zou veroorzaakt hebben.

Door de massapaniek zouden een aantal mensen gewond zijn geraakt.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 48

3 december 2023 20:48

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 47

26 november 2023 18:11

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 46

19 november 2023 18:25
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.