Reclame

Disneyland Parijs wil verdubbelen tegen 2030 met nieuwe hotels, attracties en themapark

Disneyland Parijs ziet de toekomst rooskleurig.
1 minuut om te lezen
Disneyland Parijs heeft een consultancybureau ingehuurd om te kijken hoe ze kunnen verdubbelen tegen 2030. Mogelijkheden zijn nieuwe attracties en hotels, maar ook een derde themapark wordt niet uitgesloten. Deze investeringen komen er bovenop de 2 miljard euro die al in het Walt Disney Studios Park wordt gedaan.

Momenteel bezit Disney in Parijs twee themaparken, het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park, en acht hotels, goed voor 14,8 miljoen jaarlijkse bezoekers. De uitbreidingsplannen moeten voor 14.000 nieuwe hotelkamers zorgen en 1.000 nieuwe jobs voor Cast Members.


"We zijn zeer enthousiast over de toekomst van Disneyland Parijs en zullen blijven investeren in het succes op lange termijn", vertelde CEO Bob Iger. "Het resort in Parijs is momenteel de nummer één toeristische bestemming in Europa en met de uitbreidingen voegen we meer Disney-figuren en story-telling toe met nieuwe themalanden, attracties, shows en entertainment om zo de gastenbeleving te vergroten."

Volgende jaren wordt het Walt Disney Studio Park forst uitgebreid met drie nieuwe themalanden gebaseerd op Marvel, Star Wars en Frozen. Tegen 2030 zouden er bovenop deze uitbreidingen nog nieuwe attracties in beide parken kunnen bijkomen, worden er nieuwe hotels gebouwd en zelfs een derde park wordt niet uitgesloten.

To be continued.

Misschien ook interessant?

Overzicht cocktails, snacks en andere lekkernijen tijdens kerstseizoen

19 november 2023 16:32

Disney Stars on Parade terug te zien na kerstseizoen

18 november 2023 21:46

Nieuwe, limited-edition, sleutel van La Belle au Bois Dormant

16 november 2023 12:42
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.